Tečovaná střela Procházky rozhodla šlágr Viktorky se Spartou

Do šlágru kola poslal Pavel Vrba od úvodních minut Lukáše Hejdu a po zranění se vracejícího Romana Procházku, který se nakonec ukázal být pro vývoj zápasu mimořádně důležitý.

Cílená propagace v Plzni

Ve vyhroceném duelu totiž otevřela skóre až jeho tečovaná střela v 75. minutě. Sparťané v závěru nedokázali zareagovat, a Viktoria jim tak připravila první ligovou porážku v probíhající sezoně.

Od tohoto utkání se opět očekávala vyhrocená bitva a na emoce nemuseli fanoušci dlouho čekat. Nejprve byl ve vápně hostů sražen k zemi Michael Krmenčík, rozhodčí ale ani po konzultaci s asistentem u videa pokutový kop nenařídil. Následně naběhl po rohovém kopu poměrně ostře do Matúše Kozáčika útočník Sparty Tetteh a strhla se menší strkanice, z níž vyšli k nevoli fanoušků Limberský a Tetteh oba shodně se žlutou kartou.

V třiadvácáté minutě byl opět vidět Michael Krmenčík, který se na polovině efektně zbavil Kayi a následně ve sprintu i dotírajícího Frýdka. Vybíhajícího Nitu se pokoušel přehodit, ale ten dokázal jeho pokus díky včasnému výběhu zastavit. Na druhé straně se pak po plzeňské ztrátě při rozehrávce objevil v dobré pozici Šural, z voleje ale přestřelil.

Hned po změně stran se oba týmy dostaly k ohrožení branky. Chipciu vypálil z voleje z hranice vápna velmi tvrdě, Kozáčik byl ale na svém místě. Na druhé straně se hnal opět do zakončení Krmenčík, z úhlu ale na zadní tyč minul.

Zhruba po hodině hry musel trávník nuceně odstoupit po špatném došlápnutí v souboji s Costou Jan Kopic, kterého na trávníku nahradil Milan Petržela. Hosté měli další dobrou šanci poté, co Stanciu našel přesným pasem za obranu Tetteha, ten ale lobem těsně minul. Na druhé straně se ocitl ve střelecké pozici Procházka, rozhodl se ale ještě pro přízemní centr a ten hosté dokázali odvrátit.

Velká radost nakonec propukla v Doosan Areně v závěru 75. minuty, kdy Řezník hlavičkou vrátil dlouhý centr před malé vápno a Roman Procházka jej z voleje poslal pod břevno sparťanské branky. Míč ještě cestou tečoval obránce Sparty Uroš Radakovič. Hosté mohli odpovědět v zápětí, kdy se Šural ve vápně zbavil obránce a trefil se přesně k tyči, tou dobou mu už byl ale odpískán nedovolený zákrok.

Zatímco sparťané poslali do hry pro pětiminutové nastavení místo stopera Kayi dalšího útočníka, trenér Vrba zpevnil obranu Luďkem Pernicou. Po přihrávce Kangy propadl míč opět až k Šuralovi, který to měl z voleje v podobné pozici jako v první půli, plzeňskou branku ale opět přestřelil. V samotném závěru dostal po faulu zezadu Nicolae Stanicu přímo červenou kartu, a k dalšímu zakončení už se tak Sparta nedostala.

10. kolo, pátek 28. 9. 2018, 19:00, Doosan Arena

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Procházka (90. Pernica), Hrošovský – Kopic (55. Petržela), Hořava, Kovařík – Krmenčík (86. Řezníček).

Sparta: Nita – Chipciu, Radakovič, Kaya (88. Mebrahtu), Costa – Stanciu, Kanga, Frýdek (58. Vácha), Plavšič (84. Pulkrab) – Šural (C), Tetteh.

Branka: 76. Radakovič (vl.), ŽK: Limberský, Hrošovský, Petržela – Tetteh, Šural, Kanga, Kaya, Vácha, Costa, ČK: 90+9. Stanciu, Rozhodčí: Julínek – Podaný, Kubr.
Diváci: 11 489.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka