Téměř 100 tisíc za přestupy fotbalistů, hokejistů a házenkářů získají tanečníci a Radovánek

Rada města Plzně rozdělila první příjmy, které získalo město z Memoranda o podpoře sportu ve městě Plzni. To uzavřelo loni v květnu se zástupci klubů FC Viktoria Plzeň, HC Plzeň 1929 a Házená Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Kluby, které svými výkony dosahují na prestižní ocenění a vychovaly a vychovávají řadu vynikajících sportovců reprezentační, evropské i světové úrovně, budou po čtyři roky odvádět do městské pokladny peníze z přestupní ceny svých hráčů. První takto získanou částku ve výši 92 tisíc korun si rozdělí Středisko volného času Radovánek a Sportovní klub FITDANCESPORT. 

„Částku 50 tisíc korun získá v rámci individuální dotace Středisko volného času Radovánek, které z toho zaplatí náklady spojené s účastí tanečnic z řad dětí a mládeže na mistrovství světa ve Street Dance. Ten se konal na italském ostrově Sardinie letos v září. Částkou 42 tisíc korun podpoříme Sportovní klub FITDANCESPORT, konkrétně jeho závodnice v pole sportu na mistrovství světa v italské Florencii v prosinci,“ přiblížil radní pro oblast podpory podnikání a sportu Michal Dvořák. Na celkové částce 92 tisíc korun se podílela FC Viktoria Plzeň sumou necelých 68 tisíc korun, Házená Plzeň částkou necelých 7500 korun a HC Plzeň částkou necelých 17 tisíc korun. 

Město Plzeň se v memorandu zavázalo, že získané prostředky použijeme výhradně pro rozvoj a výchovu talentovaných dětí a mládeže a handicapované sportovce. Jde o první finanční prostředky, jež v souvislosti s uzavřeným memorandem rozděluje. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka