Tipy na letní saláty s kuřecím masem

Během prosluněných letních měsíců nemá člověk náladu připravovat složité pokrmy a nejraději by v kuchyni trávil co nejméně času.

Cílená propagace v Plzni

Navíc na horké jídlo nemá ani pomyšlení a shání pokrm, který by ho co nejvíce osvěžil. Odborníci z Drůbežářského závodu Klatovy si to uvědomují a nabízí rady, jak si připravit jednoduché a chutné letní saláty s kuřecím masem.

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Samozřejmě doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

Níže přinášíme pár receptů na osvěžující letní saláty:

Salát s hrozny, špenátem, nivou a grilovaným kuřecím

Ingredience:
200 g Kuřecích prsou
150 g Bílého hroznového vína
100 g Nivy
1x Řapíkatý celer
1x Jablko
1 dl Bílého vína
Čerstvý listový špenát
Olivový olej
Pepř mletý  
Citron  

Sůl

Cukr

Postup: 

Zeleninu a ovoce pečlivě omyjeme. Jablko a řapíkatý celer nakrájíme na jemné plátky. Přidáme hroznové víno a listový špenát. Vše jemně promícháme. Přidáme špetku soli a pepře a na špičku lžičky trochu cukru. Zalijeme bílým vínem, zakápneme olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme naporcovanou nivu a grilovaná kuřecí prsa. Dle chuti můžeme ještě přidat pár kapek šťávy z citronu.

Grilované kuřecí prso s rukolovým salátem

Ingredience:
200 g Kuřecích prsou
Čerstvá rukola
5x Cherry rajčata
Pár lístků čerstvé máty
1 Červené cibule
Limetka
Olivový olej
Pepř mletý  
Sůl

Postup: 

Zeleninu pečlivě omyjeme a rukolu propereme. K rukole přidáme na půlky pokrájená cherry rajčata. Červenou cibuli nakrájíme na jemné plátky a posypeme jimi salát. Ochutíme dle potřeby solí a pepřem a zakápneme olivovým olejem. Grilované kuřecí maso položíme na salát a ozdobíme několika lístky čerstvé máty. Přidat můžeme pár plátků nakrájené limetky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka