Tisícovka zaměstnanců ČEZ dbá o svátcích na to, aby nezhasly stromečky a televize

Energetici budou pracovat i o svátcích. Dodávku energie pro svátečně vyzdobené domácnosti o vánocích bude zajišťovat na západě Čech stovka energetiků a desítky dalších budou připraveny v pohotovosti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Během svátečních dnů se v nepřetržitých procesech vystřídají montéři poruchové služby, technici na dispečinku či pracovníci call center. Pracoviště se o svátcích nebude lišit od provozu v průběhu celého roku, snad jen vánoční výzdobou a cukrovím. 

Pro energetiky jsou svátky na konci roku běžné pracovní dny. Během Štědrého dne, ale i na Silvestra, budou stovky zaměstnanců Skupiny ČEZ zajišťovat výrobu i dodávku elektřiny a tepla. Do práce tak nastoupí směnaři z nepřetržitých provozů tepláren, elektráren, ale i podnikoví hasiči, obsluhy vodních elektráren, dispečeři, montéři, pracovníci poruchové služby, provozní elektrikáři, elektromontéři, operátoři call centra a řada dalších profesí související s distribucí elektřiny. Další desítky pracovníků budou doma držet pohotovost na telefonu. V případě blížící se nepřízně počasí se tyto počty navyšují o další desítky pracovníků.

Na západě Čech se o bezporuchový provoz distribuční sítě na Štědrý večer, o vánočních svátcích i na Silvestra bude starat zhruba stovka pracovníků poruchové služby a dispečinku, kteří se vystřídají v nepřetržitých službách. Všichni se budou snažit, aby na i západě Čech byla nerušena vánoční pohoda a „nezhasly“ vánoční stromečky.

Počty pracovníků budou v případě blížící se nepřízně počasí pochopitelně navýšeny dle předpovědí počasí. V pohotovosti budou i pracovníci externích firem, kteří jsou připraveni pomoci v případě kalamit.

Zaměstnanci z nepřetržitých provozů či profesních skupin, kteří musejí být kdykoliv k dispozici, slouží nejen na Štědrý den, ale i v průběhu ostatních svátků během roku, včetně Nového roku.   

 Spotřeba elektřiny o vánočních svátcích

Období Vánoc se na spotřebě elektřiny maloodběratelů výrazně neprojevuje, hlavní vliv na velikost spotřeby má venkovní teplota. Jedinou výjimkou je Štědrý den, kdy v odpoledních a večerních hodinách dochází k nárůstu spotřeby elektřiny o cca 15 až 25% oproti srovnatelným dnům. Na provoz elektrizační soustavy nemá takový nárůst spotřeby vliv, protože dochází k celkovému poklesu zatížení díky snížené spotřebě velkoodběratelů. O Silvestra již není nárůst spotřeby tak znatelný, naopak je vidět pokles spotřeby 1. ledna v ranních hodinách.

 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 23.12.2017 10:30



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka