TOP 09 Klatovsko a Domažlicko povede D. Klíma, Plzeň-venkov M. Hlaváč

Regionální organizace TOP 09 Klatovsko a Domažlicko si na víkendovém sněmu v Klatovech zvolila nové vedení.

Cílená propagace v Plzni

Stranu v regionu nově povede dosavadní předseda klatovské TOP 09 David Klíma (44).

Bývalý starosta městyse Chudenice David Klíma byl do čela regionální organizace zvolen jednomyslně. „Všem kolegům bych rád poděkoval za podporu, které si velice vážím. V nejbližší TOP 09 čeká úkol uspět ve volbách do evropského parlamentu, kde se nám podařilo vytvořit silnou předvolební koalici. V té je třeba pokračovat i na úrovni krajů, měst a obcí. Hledat společnou řeč, témata a společná řešení vnímám také jako svůj hlavní úkol ve funkci předsedy. Jsme otevřeni jak novým zájemcům o členství, tak dialogu se všemi stranami a hnutími, které vyznávají stejné hodnoty jako TOP 09,“ říká nově zvolený předseda regionální organizace David Klíma.

Společně s Davidem Klímou regionální buňku strany povedou nově dva místopředsedové. Důvěru delegátů sněmu pro tuto funkci dostali nový předseda klatovské TOP 09 Karel Pučelík (25) a předsedkyně horažďovické Topky Markéta Bučoková (48). V pětičlenném regionálním výboru dále usednou ještě Karel Smola a Martin Dvořák.

TOP 09 Plzeň – venkov nově povede Miroslav Hlaváč

Po dvou letech vystřídá ve vedení regionální organizace TOP 09 Plzeň – venkov dosavadního předsedu Richarda Piknera teprve sedmadvacetiletý zástupce tiskové mluvčí Miroslav Hlaváč. Vneděli o tom rozhodli delegáti sněmu, který se konal v Přešticích. Místopředsedy regionální TOP 09 byli zvoleni starosta Přeštic Karel Naxera (46) a zastupitel Města Touškov Petr Dvořák (37).

Rodák ze Starého Plzence Miroslav Hlaváč (27) i přes svůj věk není v politice žádným nováčkem. Od roku 2016 je předsedou místní organizace TOP 09 ve Starém Plzenci a vpodzimních komunálních volbách kandidátní listina Žijeme Plzencem pod jeho vedením získala přes 14 % hlasů. Na sněmu neměl protikandidáta a získal důvěru všech přítomných delegátů. „Všem kolegům bych rád poděkoval za podporu, jejich důvěry si velmi vážím. V příštích dvou letech nás čeká spousta práce, kterou voliči zhodnotí především vkrajských volbách za rok a půl. Nebude to práce jednoduchá, ale máme dobrý základ z komunálních voleb minulý rok, po nichž máme v našem regionu řadu úspěšných komunálních politiků. Od starosty, přes místostarosty, radní až po desítky zastupitelů. Věřím, že s jejich pomocí dokážeme odvádět kvalitní práci pro lidi přímo vobcích a městech a nabídneme kvalitní kandidáty do krajských voleb. Osobně budu usilovat o spolupráci sdalšími středopravicovými stranami. Musíme se umět domluvit a nedohadovat se o malichernostech, jen tak budeme mít sílu prosazovat důležité věci,“ říká ke svým cílům nově zvolený předseda regionální organizace TOP 09 Plzeň – venkov Miroslav Hlaváč.

Kromě předsedy a místopředsedů dále vnovém regionálním výboru usednou majitel zámku Kaceřov Jiří Štrunc, dobřanský zastupitel Martin Straka, radní zPlané Miroslav Pelán a zastupitel Dobříva Jiří Monhart.

Regionální organizace TOP 09 Plzeň – venkov je hned po plzeňské organizaci druhá nejpočetnější a působí vokresech Plzeň – jih, Plzeň – sever, Rokycany, Tachov a obcích spadajících do správního obvodu obce s pověřeným obecním úřadem Starý Plzenec a také vobcích Kyšice, Dýšina a Chrást.Tvoří ji šest místních organizací. Místní organizace Přeštice, které předsedá starosta Přeštic Karel Naxera, Rokycany, jejímž předsedou je místostarosta Hrádku Tomáš Rousek, Tachov, kterou vede radní města Planá Miroslav Pelán, Plasy s předsedou Ladislavem Legem, Nýřany, kterou vede Miroslav Vecka a Starý Plzenec, kde je předsedou Miroslav Hlaváč.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.04.2019 12:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka