TOP 09 v Plzni: Sliby koalice byly jen prostředkem, ne cílem

Zastupitelé TOP 09 jsou znepokojeni absencí programového prohlášení vládnoucí koalice na plzeňském magistrátu. Jsou přesvědčeni, že absence jakékoliv společné vize dokazuje, že jediným cílem současné vlády ve složení ČSSD,ODS a Občané patrioti bylo ovládnutí města a rozdělení funkcí.

Cílená propagace v Plzni

Na posledním březnovém jednání zastupitelstva města Plzně zastupitelé TOP 09 očekávali programové prohlášení vládnoucí koalice. Marně.

„Před volbami padlo z řad stran nynější koalice mnoho slibů, podle hesla „slibem nezarmoutíš“. Po půl roce vládnutí bychom tedy měli vědět, které sliby budou splněny, a které patřily pouze k volebnímu koloritu. Žádné programové prohlášení ale dodnes neexistuje. Domnívám se tedy, že jejich sliby byly jen prostředkem, nikoli cílem,“ říká zastupitel a předseda TOP 09 v Plzni Ondřej Ženíšek.

„Jako opoziční zastupitele by nás zajímaly odpovědi na řadu otázek, na které dosud neznáme odpovědi. Dočkáme se „využití moderních forem komunikace k většímu zapojení občanů do správy města a k omezení byrokracie“, jak slibovala jak KDU-ČSL? Co je nového ve využití prostor bývalých slovanských kasáren či Světovaru? Které z mnoha slibů v oblasti dopravy budou v programovém prohlášení? A jak to vidí KDU-ČSL se zákazem heren?“  táže se předseda zastupitelského klubu TOP 09 Michal Vozobule.

„Stejně tak se můžeme ptát ČSSD – kde bude stát městská tržnice? Budou školky otevřené skutečně do 18 hodin? Bude mít Plzeň akvapark? Ano? Ne? Kdy?“, doplňuje výčet otazníků zastupitelka Ilona Jehličková.  Podobné je to podle Ženíška s ODS, jejíž priorita je ale již nyní jasná: „Přežít“ město kultury a udržet se v koalici. "Občané Patrioti slíbili vše a všem. Co z vesmíru slibů považují za prioritní, nevíme," dodává Ženíšek. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka