TOTEM chce rozšířit své působení, zaměří se na třetí a čtvrtý obvod

Rada města Plzně odsouhlasila poskytnutí individuální dotace ve výši 2,67 milionu korun mezigeneračnímu a dobrovolnickému centru TOTEM.

Jarní servisní akce AUTO CB

Peníze chce organizace nabízející aktivity a projekty pro seniory využít na projekt nazvaný Multiplikace know-how Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, z. s. do regionu. Podporu, která by měla jít z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, musí ještě schválit zastupitelé.

„Na konci roku 2016 jsme oslovili TOTEM s žádostí, aby rozšířili své know-how do městských obvodů a tím umožnili dalším skupinám seniorů, kteří budou v příštích letech vstupovat do důchodového režimu, aktivně a plnohodnotně stárnout. Rozšíří se tím i možnosti a nabídka pro stávající zájemce a klienty TOTEMu, které se přiblíží k jejich domovům,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Záměrem projektu multiplikace know-how Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, z. s. do ostatních lokalit je připravit a realizovat v jednotlivých městských obvodech, konkrétně v Městském obvodu Plzeň 3 a Městském obvodu Plzeň 4, prostorové zázemí, organizační a personální zabezpečení, včetně balíčku jedinečných mezigeneračních aktivit, služeb a komponentů pod značkou „TOTEM – místo SETKÁVÁNÍ SE“.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka