Toxi tým v kraji rozprášil gang obchodující s pervitinem a heroinem

Kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň-venkov dopadli drogový gang.

Cílená propagace v Plzni

TOXI tým intenzivním šetření shromáždil velké množství důkazů a získal informace o páchané drogové trestné činnosti, kdy mělo docházet k nedovolenému nakládání s pervitinem a heroinem. Nejméně od listopadu 2017 do 29. května 2018 si převáželi pervitin a heroin osobními automobily z Ústeckého kraje do Plzeňského kraje.

Kriminalisté spustili realizaci přímo ve chvíli, kdy docházelo k předávce velkého množství pervitinu. Při realizaci, na které se mimo policistů z TOXI týmu Plzeň-jih podílely další tři desítky kriminalistů, bylo zadrženo celkem 10 osob, a to 6 osob v Plzni a 4 osoby v Dobřanech. Dvě z těchto osob byli dealeři až z Ústeckého kraje. Ti dováželi pervitin a heroin 1-2x týdně do Plzně po 40-50 gramech drogy. Hlavní organizátoři skupiny úkolovali další členy k jednotlivým činnostem, jako je nákup a prodej omamných a psychotropních látek. Během zákroku policie se snažil jeden 51letý člen organizované skupiny vyhodit velké množství drogy do záchodu, což se díky rychlému zákroku policistů nepodařilo. V rámci provedených 4 domovních prohlídek kriminalisté zajistili téměř 48 gramů metamfetaminu. Policisté z TOXI týmu také zajistili přes 7 gramů látky, která dle předběžného vyjádření specializovaného pracoviště z odvětí chemie a fyzikální chemie měla obsahovat heroin, kofein a paracetamol.

Přibližná cena za 1 gram metamfetaminu se u dealera pohybovala okolo 1300 korun. 

Ihned po ukončení realizace policejní komisař územního odboru Plzeň-venkov předal usnesení o zahájení trestního stíhání 6 osobám ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se měli dopustit jako členové organizované skupiny. Tři z nich již byli v minulosti odsouzeni za drogovou trestnou činnost. V případě rozhodování o vině a trestu mohou být odsouzeni k odnětí svobody až na 10 let.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.06.2018 06:13



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka