Tradice vzdělávání na Skvrňanech, čtvrtstoletí školy Martina Luthera

V plzeňském mázhausu proběhla výstava k 25. výročí založení školy Martina Luthera. Pojďme se podívat na vzdělávání v plzeňských Skvrňanech trochu podrobněji.

Cílená propagace v Plzni

Mázhaus plzeňské radnice do 17. dubna hostil výstavu naší školy. Ojedinělou svým pojetím, rozsahem i emocemi, které se derou na povrch ze starých fotografií i zdokumentovaných, pohnutých válečných let.

Myšlenka uspořádat výstavu k výročí Základní školy Martina Luthera dostala konkrétní a ucelenou podobu poté, co se k jejímu jubileu přidali další dva oslavenci, budova školy a rok evropské reformace spojené s Martinem Lutherem, podle kterého nese naše škola svůj název. Protože budova školy svým historizujícím slohem vždycky tvořila dominantu Skvrňan, přišlo nám jako příhodné dotknout se také vzdělávání v trochu širším kontextu, který však nepřesáhne prostor této plzeňské části, dříve samostatné obce.

Prostory mázhausu s tímto projektem navštěvují nejen žáci naší školy spolu s rodiči, ale i pamětníci a obyvatelé Skvrňan, kteří do této školní budovy s aktovkami na zádech chodili. Návštěvnost je, podle informací z radnice, nebývalá. Není výjimkou ani podrobné zkoumání dobových fotografií s obrovskou lupou v ruce.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost podívat se na historii skvrňanské školy, která svému původnímu účelu slouží doposud.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka