Tradiční řízek nebo lehký salát? Vychutnejte si léto podle svého

Prázdninové měsíce jako každoročně vybízí k výletům do přírody, na hrady a zámky nebo k příjemnému relaxu někde u vody.

Cílená propagace v Plzni

Pokud nechcete zakotvit před prvním fastfoodem s nepříliš zdravým jídlem, Drůbežářský závod Klatovy nabízí výtečné maso jako dělané pro letní osvěžující svačinky právě na dny strávené mimo domov. Připravte si chutné osvěžení k vodě i na cesty a čerpejte z něj energii během svých prázdninových dní plných aktivit.

Pro každého léto znamená něco jiného. Někdo je aktivní, druhý naopak vyhledává klid na pláži. Jedno je však spojuje. Chuť k jídlu, které je snadné na přípravu, lehké k přepravě a vhodné pro mlsné jazýčky. V parném létu jen málokdo vyhledává pětkrát denně guláš se šesti nebo jiné těžké jídlo. Lehká svačinka, která hravě nahradí i výletnický či plážový oběd by neměla chybět v žádném batohu či tašce.

Vyzkoušejte lehké kuřecí saláty i tradiční retro svačinu do batohu. Odpočinkové povalování na pláži je naprosto jiný druh zábavy než aktivní pochod po horských vrcholcích. Drůbežářský závod Klatovy má ve své široké nabídce šťavnaté masné produkty pro každou prázdninovou příležitost.

Svačinky pro plážové požitkáře

Relaxace na pláži nedaleko šumějícího moře nebo průzračné vody plaveckého bazénu patří mezi typické letní odpočinkové aktivity. Pozvednout tuto klasickou letní zábavu může už jen správně zvolené jídlo. Díky plavání či jiným vodním radovánkám často vyhládne a nejeden plavec se těší na deku, na které by rád našel něco dobrého.

Lehkou, ale výživnou chuťovkou je salát s kuřecími stripsy. Zelenina příjemně zchladí sluncem rozpálené tělo, zatímco křupavé kuřecí kousky zasytí. Jako základ tohoto dokonalého pokrmu k vodě použijte ledový salát spolu s okurkou, rajčetem a olivami. Jemné kuřecí nudličky od Drůbežářského závodu Klatovy obalte v rozemletých kukuřičných lupíncích a vložte do rozpečené trouby. Hotové stripsy vložte do salátu a na celý pokrm nastrouhejte balkánský sýr a můžete vyrazit k vodě. Pro uchování čerstvosti jídlo nezapomeňte vložit do chladící tašky, která se o čerstvost salátu postará za vás.

Chuťovky pro aktivní turisty

Každý správný výletník nikdy neváhá vydat k dosažení svého cíle tolik energie, kolik je třeba. V tom případě i strava by měla být zvolena adekvátně k situaci. Tentokrát můžete zůstat u tradičních českých řízků, ale zkuste je obalit bez strouhanky. Řízky obalené jen ve vajíčku a mouce budou jemnější a ozvláštní tak letní turistickou atmosféru. Pro retro vzpomínky vložte řízek spolu s hořčicí mezi dva chleby a můžete vyrazit. Nezapomeňte si přibalit i správnou porci zeleniny či ovoce pro osvěžení.

Prožijte tak prázdninové měsíce v klidu a pohodě. Načerpejte vlnu nové energie v objetí uklidňující přírody a vychutnávejte si život stejně tak, jako letní speciality.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka