Tradiční výlov na Horažďovicku představil i sumce albína

Na první listopadové pondělí připravil Drůbežářský závod Klatovy ve spolupráci s Klatovským rybářstvím charitativní výlov rybníka pro děti z Dětského domova Kašperské Hory, Sušice a Chanovice.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tento již tradiční výlov se letos uskutečnil u Velkého rybníka na Horažďovicku.

Drůbežářský závod Klatovy podporuje tyto dětské domovy již řadu let a letos jeho malé i velké zástupce uvítal na hrázi Velkého rybníku nedaleko Újezdu u Chanovic na Horažďovicku. Děti tu byly přítomny výlovu a mohly tak na vlastní oči spatřit práci rybářů, kterou jim navíc detailně popsal zootechnik Klatovského rybářství a.s. Jan Kanta. Ten jim nechal vylovit jednotlivé zástupce z vodní říše, aby se s nimi mohly děti osobně seznámit. Rukama zájemců tak prošli třeba kapr, lín, tolstolobik, amur, odvážní si sáhli i na dravou štiku. Nejvíce zájmu a úžasu vzbudil pětiletý sumec albín, který je mezi rybáři velkou vzácností a traduje se, že pohlazení této ryby vám přinese štěstí.

Po zodpovězení všech otázek se děti, kvůli krásnému leč mrazivému počasí, odebraly zahřát a doplnit sílu na oběd do nedalekých Horažďovic. 

Sezóna výlovů rybníků je nyní ve své polovině. Již v tuto chvíli lze ale odhadovat, že bude průměrná. To dle zootechnika Jana Kanty zapříčinilo především chladné jarní počasí, během kterého ryby nestihly příliš vyrůst.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka