Tragické nehody: v Koutě tři mrtví, u Kozolup jeden

V sobotu 15. prosince 2018 došlo ve večerních hodinách v Koutě na Šumavě k tragické dopravní nehodě na silnici číslo I/22. Nad ránem zemřela další řidička u Kozolup.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dva lidé u Kouta zemřeli během resuscitace. Jeden muž a žena byli v kritickém stavu transportováni leteckou záchranou službou do Fakultní nemocnice Lochotín v Plzni. Muž, bohužel i přes veškerou snahu lékařů, v nemocnici zemřel. Mladá 30letá žena stále bojuje o život.

Vozidla Volkswagen Golf, stříbrné barvy, pravděpodobně v době před 23 hodinou večer jelo od obce Kdyně na obec Domažlice. Řidič vozidla zřejmě nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, stavu a povaze vozovky. Vozidlo pokračovalo ve smyku přes protisměrný jízdní pruh, vedoucí na obec Kout na Šumavě, a dále mimo komunikaci, kde narazilo do vzrostlého stromu. Následně vozidlo bylo odraženo i s cestujícími do Záhořanského potoka, kde zůstalo střechou pod vodou.

V automobilu jeli celkem čtyři mladí lidé, tři muži a jedna dívka. Složky integrovaného záchranného systému pomohly vytáhnout osádku ven z potápějícího se vozidla, poskytly mladým lidem první pomoc a začaly s resuscitací.

Na místě zasahovalo s maximálním nasazení 6 hlídek policie a kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice.

Příčinu a další okolnosti tragické dopravní nehody policisté stále zjišťují. Doprava v místě dopravní nehody byla zprvu řízena kyvadlo a poté byla zvolena objízdná trasa.

"Více informací s ohledem na rodinu a čerstvost případu prozatím poskytovat nebudeme. Žádáme svědky této vážné dopravní nehody, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158," řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Řidička narazila do několika stromů a s vozidlem skončila na střeše 

Tragické ráno 16. prosince 2018 krátce po třetí hodině ranní. Došlo k dopravní nehodě na silnici II číslo 180, ve směru jízdy od obce Myslinka směrem na obec Kozolupy. Řidička, ročník 1992, osobního automobilu tovární značky Opel Astra, šedá metalíza, projela levotočivou zatáčku a z dosud nezjištěných příčin sjela vpravo mimo komunikaci do příkopu, kde s vozidlem narazila do několika náletových dřevin, od kterých byla vymrštěna do vzduchu a skončila s vozidlem na střeše. Přivolaným záchranářům se přes veškerou jejich pomoc ženu zachránit již nepodařilo a vážným zraněním na místě podlehla. Bližší okolnosti a přesnou příčinu dopravní nehody ukáže nařízená soudní pitva.

foto z nehody u Kouta na Šumavě: HZS PK 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka