Tři zlaté, sedm stříbrných a pět bronzových medailí pro mladé lukostřelce Plzeňského kraje

Téměř 60 žáků a žákyň ve věku od 11 do 14 let se poslední zářijovou sobotu zúčastnilo 17. mistrovství republiky žactva v terénní lukostřelbě, které se konalo v Potočním parku v Plzni na Doubravce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Z Plzeňského kraje přijeli o medaile bojovat zástupci těchto klubů: 1. LK Plzeň 1935, LK ARCUS Plzeň, LO TJ Spartak Chrást, LK Tachov a Lukostřelci Českého lesa dlouhý Újezd. Soutěžilo se v divizích reflexní, kladkový a holý luk.

Centrum závodu leželo u Doubraveckého totemu. V celém parku bylo rozmístěno 12 stanovišť kvalifikačního okruhu, na kterých všichni účastníci odstříleli nejdříve neznámé vzdálenosti a po přestávce známé. Míří se na čtyři velikosti terčů. Čtvrtfinalisté pak usilují o postup do finálové čtyřky na vybraných osmi stanovištích a semifinále a finále se rozhoduje na dvakrát čtyřech stanovištích. Počasí lukostřelcům přálo. Po chladném ránu přišel krásný slunečný den.

Hned tři zlaté medaile zůstaly v Plzni. V kategorii starších žákyň reflexní luk se do zlatého finále probojovaly dvě závodnice LK ARCUS Plzeň, loňská mistryně republiky v mladších žákyních Radka Štádlerová a teprve druhým rokem střílející Petra Bednářová. Děvčata si nedala nic zadarmo, obě střílely velmi hezky a nakonec vyhrála zkušenější Radka Štádlerová. Jejich souboj skončil poměrem bodů 53:47. Podobně napínavé bylo zlaté finále u starších žáků s reflexním lukem. Tentokrát se o prvenství utkali Josef Zalabák z 1. LK Plzeň 1935 a Samuel Švinger z LK ARCUS Plzeň. Tento duel skončil rozdílem 3 bodů ve prospěch Josefa Zalabáka 45:42.

Se stříbrnou medailí se musela spokojit mladší žákyně s reflexním lukem, Kristýna Řezáčová z TJ Spartak Chrást, která vedla nádherný souboj s Nikole Svobodnou z Votic a nakonec prohrála o pouhý jeden bod (47:46). Ve stejné kategorii si bronzovou medaili vystřílela Kateřina Herdová z 1. LK Plzeň 1935.

V divizi holého luku uspěli starší žák Zdeněk Šnejd z LK Tachov a mladší žákyně Karolína Strapková, Lukostřelci Českého lesa, kteří si vystříleli stříbrné kovy. Na bronzový stupeň vítězů pak vystoupily starší žákyně Nicole Suttá a mladší žákyně Kristýna Mužíková, obě Lukostřelci Českého lesa.

Z medailí se radovalo pět týmů. Mistrovský titul si vystřílelo smíšené družstvo staršího žactva s reflexním lukem LK ARCUS Plzeň ve složení Radka Štádlerová, Samuel Švinger, Petra Bednářová a Markéta Bednářová. Ve stejné kategorii na bronz dosáhl tým 1. LK Plzeň 1935 ve složení Josef Zalabák, Jaroslav Slovák, Denisa Šperlová a Vaverka Tobiáš. 

Na druhém stupni vítězů stáli mladší žáci Daniel Bouřil, Jan Stiegler a Kateřina Herdová ze stejného klubu.

V divizi holého luku pak uspěli Lukostřelci Českého lesa. Tým „A“ ve složení Lukáš Obeda, Jiří Vávra a Karolína Strapková si domů odvezli stříbrné medaile a bronz patřil týmu „B“, tj. Adamu Hájkovi, Kláře Rottenbornové a Nicole Sutté.

Šampionát na Doubravce uzavřel seriál letošních lukostřeleckých mistrovských klání.


VÝSLEDKY

JEDNOTLIVCI REFLEXNÍ LUK:

STARŠÍ ŽÁCI:

1. Zalabák Josef 1. LK Plzeň 1935

2. Švinger Samuel LK ARCUS Plzeň 

3. Palyza David LK CERE (Praha) 

4. Rous Václav TJ Spartak Chrást


STARŠÍ ŽÁKYNĚ:

1. Štádlerová Radka LK ARCUS Plzeň

2. Bednářová Petra LK ARCUS Plzeň

3. Novotná Eliška ŠLK ZŠ Bystřice

4. Šperlová Denisa 1. LK Plzeň 1935


MLADŠÍ ŽÁCI:

1. Kužel Zdeněk LK Votice

2. Bárta Šimon ŠLK ZŠ Bystřice

3. Heřmánek František SK Start Praha


MLADŠÍ ŽÁKYNĚ:

1. Svobodná Nikola LK Votice

2. Řezáčová Kristýna TJ Spartak Chrást

3. Herdová Kateřina 1. LK Plzeň 1935


JEDNOTLIVCI KLADKOVÝ LUK:

MLADŠÍ ŽÁCI:

1. Mužík Filip JIM Archery club Kyšice

2. Ohar Alex JIM Archery club Kyšice

3. Dušek Jaromír  JIM Archery club Kyšice


JEDNOTLIVCI HOLÝ LUK:

STARŠÍ ŽÁCI:

1. Vokůrka Filip JIM Archery club Kyšice

2. Šnejd Zdeněk LK Tachov

3. Molík Vojtěch  JIM Archery club Kyšice

4. Obeda Lukáš Lukostřelci Českého lesa


STARŠÍ ŽÁKYNĚ:

1. Filipová Kateřina JIM Archery club Kyšice

2. Houfková Emma SK RAPID Praha

3. Suttá Nicole Lukostřelci Českého lesa

4. Rottenbornová Klára Lukostřelci Českého lesa


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka