Třináct jednotek hasičů z Plzně požádá o dotaci na obleky, čerpadla a další

Dotace z programu Plzeňského kraje nazvaného Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů se pro své jednotky pokusí získat pětice plzeňských městských obvodů.

Cílená propagace v Plzni

Finanční příspěvek z kraje chtějí hasiči na různé typy vybavení, například na elektrocentrálu, kalové čerpadlo, zásahové obleky, plovoucí vesty, záchranný nafukovací člun a další. Maximální výše příspěvku pro jednu jednotku může činit 60 tisíc korun. 

„Z mé kanceláře odešla výzva na jednotlivé obvody, aby informaci o možnosti podání žádostí o dotace předali dál jednotkám hasičů. Celkem obvody požádají o dotaci pro 13 jednotek,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Podporu z kraje chce Městský obvod Plzeň 1 pro jednotky v Bolevci a na Bílé Hoře, druhý městský obvod pro jednotky v Božkově, Koterově a Hradišti, centrální městský obvod pro jednotky ve Skvrňanech, Radobyčicích a Doudlevcích, čtvrtý městský obvod pro jednotky na Doubravce, v Újezdě, Bukovci a v Červeném Hrádku a také devátý městský obvod pro svou jednotku. Žádosti se podávají od 1. 3. 2018 do 31. 3. 2018 prostřednictvím elektronické aplikace eDotace, která je přístupná na adrese http://dotace.plzensky-kraj.cz/. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka