Třináctý ročník soutěže Stavba roku Plzeňského kraje startuje

Kdo na zlatém trůnu vystřídá administrativní budovu společnosti BRUSIVO Rokycany či Starou synagogu v Plzni? Na tuhle otázku za pár měsíců odpoví odborná porota soutěže Stavba roku Plzeňského kraje, jejíž 13. ročník byl slavnostně vyhlášen v Měšťanské besedě v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Obce, architekti, investoři i stavitelé nyní mohou do prestižního klání přihlašovat stavby zkolaudované nebo uvedené do provozu v loňském roce. Termín uzávěrky přihlášek a dodání kompletní dokumentace do sekretariátu soutěže na adresu DOMINIK CENTRUM SERVIS s.r.o., Dominikánská 3, 301 00 Plzeň je 18. března 2016 do 15.00 hodin. 

Přihlášené stavby budou soutěžit v šesti kategoriích. Každá kategorie může (ale nemusí) mít svého vítěze, spolupořadatelé soutěže navíc udílí nestatutární ceny. Letos počtvrté o jednom z ocenění rozhodne svým hlasování také veřejnost. K pěti původním kategoriím vyhlašovaným v loňském roce nově přibyla kategorie Stavby pro bydlení, která byla zřízena pro zlepšení prezentace staveb rodinných a bytových domů. „Věřím, že nová kategorie Stavby pro bydlení přiláká řadu projektantů, stavitelů a investorů, kteří v minulosti po podobné specifické kategorii volali,“ uvádí Miloslav Zeman, předseda představenstva Okresní hospodářské komory Plzeňsko, která je odborným garantem soutěže.

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2015 pořádají Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obcí architektů. Záštitu nad soutěží již tradičně převzal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a primátor Plzeň Martin Zrzavecký.

Slavnostní vyhlášení výsledků se bude konat 24. května 2016 na galavečeru v Měšťanské besedě v Plzni. Všechny přihlášené stavby budou poté prezentovány na putovní panelové výstavě ve veřejně přístupných prostorách měst a obcí v Plzeňském kraji. 

Kategorie soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2015:

* Novostavby budov

* Rekonstrukce budov

* Stavby pro bydlení

* Dopravní a inženýrské stavby

* Sportovní a volnočasové stavby

* Veřejná prostranství (parky, náměstí, návsi)


Členové nezávislé odborné poroty

Ing. Ján Kapošváry – Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR,

Ing. akad. arch. Jiří Klokočka – člen mimo PK,

Ing. arch. Miloslav Michalec – Plzeňský kraj,

Ing. arch. Edita Míková – Město Plzeň,

Ing. arch. Jan Soukup – Obec architektů,

Ing. Luděk Vejvara, Ph.D. – ČKAIT,

Ing. arch. Jiří Zábran – autor vítězné stavby v loňské soutěži.


„Do loňského 12. ročníku soutěže se přihlásilo 39 staveb, z nichž 22 nominovala porota do hlavního klání. Věřím, že i letošní klání osloví přihlašovatel,e a že odborná porota tak bude mít z čeho vybírat,“ doufá Miloslav Zeman

Za rok 2014 získaly prestižní titul Stavba roku Plzeňského kraje 2014:

 - budova společnosti BRUSIVO Rokycany (novostavby), 

 - Stará synagoga v Plzni (rekonstrukce budov), 

 - nová komunikace s mostem na Jateční třídě v Plzni (dopravní a inženýrské stavby), 

 - Pavilon skla v Klatovech (sportovní a volnočasové stavby).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka