Turbo hrálo pro nemocnou Elišku ve Stříbře

Skupina Turbo zahrála v pátek ve stříbském DC klubu, aby podpořila benefiční akci pořádanou pro nemocnou pětiletou Elišku. Maminka Eva Zezulová potřebuje pro Elišku bazén, aby se holčička mohla pohybově rozvíjet.

Cílená propagace v Plzni

„Eliška má pneumokokovou meningititu, narodila se zdravá, ale asi ve dvou a půl letech onemocněla, byla někde nakažena lidským virusem. Lékaři nebyli moc optimističtí, říkali, že Eliška zůstane slepá, hluchá, nebude chodit, ani moc vnímat. Ale já s ní stále cvičím, jezdím po lékařích a za tři roky jsme udělaly velké pokroky. Eliška se už dokáže postavit na nohy, vnímá, začíná zapojovat pravou ruku. Moc by nám pomohlo mít bazén, aby se ve vodě mohla rozcvičovat, zatím pořád někam dojíždíme do okolí, zde bazén není,“ uvedla maminka. „Nikdy by mě nenapadlo, že nám někdo takto pomůže. Vždy jsem pomáhala já druhým. Je to hezké, moc všem děkuji, jsem dojatá,“ dodala Eva Zezulová.
Kapela Turbo nehrála za obvyklý honorář, rozhodla se udělat gesto, aby bylo co nejvíce peněz právě pro Elišku.“Nejhorší pro člověka je, když je nemocen, ale když onemocní ještě jeho malé dítě, to je opravdu neštěstí. Proto tu hrajeme, každý by měl pomoci způsobem, jakým může. Samozřejmě, že asi tímto Elišku neuzdravíme, ale aspoň jí ten život něčím ulehčíme. Občas se takto snažíme pomoci i jinde,“ uvedl bubeník Jirka Lang.
Lidé chodili a házeli peníze do připravené urny. Byli i tací, co se nerozpakovali tam hodit i vyšší částku, jako Lukáš Mayer, který dal 1.300 korun. „Rodinu malé Elišky znám osobně, protože původem jsem ze Stříbra, ačkoliv nyní žiji v Plzni. Přijel jsem přímo na tento večer, abych je mohl podpořit. Měl by to udělat každý, aspoň nějakou možností. Co mě však mrzí je to, že se do takových akcí málo zapojuje město. Myslím si, že by mělo jít jako první příkladem a dát nějaký obnos, či jinou pomoc všem, co to potřebují. Mělo by se to tak dělat všude,“ uvedl Mayer.
V programu byla také bubenická show Silver Stars a zatančil osmiletý Michael Zdvořan, který umí věrně napodobit Michela Jacksona.
Podobná akce se konala už před rokem. „Je tu mnoho lidí, kteří mají nemocné děti, a těm bychom rády pomohly. Není to jednoduché něco takového uspořádat, ale nevzdáme to a budeme pokračovat dále. Vždyť to má smysl a třeba z toho bude i nakonec tradice, že se každý rok lidé sejdou při hudbě a finančně pomohou někomu, kdo to potřebuje. Děkujeme všem skvělým sponzorům, ještě mohou přispět i další prostřednictvím účtu, který byl pro Elišku vytvořen,“ uvedly pořadatelky Lucie Rabadová a Jitka Malá.
I vy, čtenáři, můžete pomoci jakoukoliv částkou na účet:   216898550/0600, který bude aktivní do konce března 2016.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.05.2015 10:41
Video




8 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka