Turistické informační centrum letos uskuteční více než 530 prohlídek

I na sklonku roku 2016 patří Plzeň mezi místa vyhledávaná turisty a zahraničními cestovními kancelářemi.

Jarní servisní akce AUTO CB

V porovnání s objemem turistů před rokem 2015 drží krok nejen v počtu hotelových hostů, ale také v počtu prohlídek organizovaných pro skupiny. Zatímco v roce 2014 zorganizovala organizace Plzeň - TURISMUS prostřednictvím Turistického informačního centra 284 prohlídek, v letošním roce jich bude více než 530. 

Účastníky jubilejní 500. prohlídky přivítal ve čtvrtek 1. náměstek primátora Martin Baxa. Jednalo se o žáky 8. a 9. ročníku Základní školy Blížejov, která si objednala adventně laděnou prohlídku historického centra Plzně.

„Samozřejmě, co se týče počtu prohlídek, nemůžeme výsledky za letošní rok porovnávat s rokem 2015, kdy Plzeň hostila celou řadu významných delegací a konferencí, jejichž účastníky naši průvodci prováděli historickým centrem města. Nicméně v porovnání s běžným rokem, tedy rokem 2014, zorganizovala PLZEŇ – TURISMUS téměř dvojnásobek prohlídek. Z toho je patrné, že se Plzeň podařilo dlouhodobě etablovat ve stálé nabídce incomingových cestovních kanceláří,“ říká náměstek Martin Baxa. 

Přestože v letošním roce ubylo jednotlivých malých organizátorů, jako jsou spolky či menší firmy a organizace, daří se organizaci PLZEŇ – TURISMUS i nadále pokračovat v nastartované spolupráci s většími cestovními kancelářemi. Novinkou v letošní nabídce průvodcovských služeb byly různě tematicky zaměřené kostýmované prohlídky, které od nadcházející sezony plánuje nabízet pravidelně.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka