Týden rokycanských strážníků: Zásahy u partnerských hádek i sousedské rvačky

Hned dvakrát zaměstnal strážníky muž z jedné z rokycanských ubytoven.

Cílená propagace v Plzni

Napřed přijala hlídka informaci, že je na lavičce na Masarykově náměstí a je mu evidentně špatně. To muž odmítl s tím, že si jen užívá slunce a občas usne. O den později ho hlídka viděla na stejném místě znovu. Tentokrát se staženými kalhotami a v silně podnapilém stavu. Po probuzení strážníky se opilec upravil a v rámci svých možností náměstí opustil.

Devět pokut padlo také za porušení zákazu konzumace alkoholu na veřejně přístupných místech. Podle městské vyhlášky nesmějí lidé popíjet na veřejném prostranství v areálu bývalých kasáren, na Nerudově náměstí a mezi ulicemi Boženy Němcové, Družstevní, Kotelská a Pod Ohradou.

Strážníci zasahovali v bytě ve Vokáčově ulici, kam je přivolal muž s tím, že mají s partnerkou problémy, které ona řeší alkoholem a vyvolává konflikty. V domácnosti žije i 1,5roční syn. Hlídka páru doporučila obrátit se na odborníka a informovala také sociální odbor. Při následné kontrole úředníci zjistili, že se situace v rodině zlepšila.

Strážníci asistovali při předávání osobních věcí mezi bývalými partnery, kteří spolu žili v Armádní ulici. O pomoc je předem požádala žena, která očekávala problémy s expartnerem. Pár se po celou dobu předávání vzájemně slovně napadal, k fyzickému útoku i díky přítomnosti hlídky nedošlo. Strážníci se s žádostí o pomoc v podobné situaci setkávají poměrně často.

Krádež mobilního telefonu oznámila obsluha prodejny v ulici Mládežníků. Strážníci na kamerovém záznamu poznali údajnou pachatelku, než ale dorazili k jejímu bytu, telefonovala jim pracovnice obchodu, že už má mobil zpět. Žena ho prý vzala z prodejního pultu omylem spolu se zbožím. Když si toho všimla, vrátila se s ním do prodejny.

Bez placení odjel z čerpací stanice v Pražské ulici další roztržitý obyvatel města. Strážníci jej našli podle registrační značky. Řidič se pak s omluvou vrátil a platbu uhradil.

 Mladý muž žijící v holobytě udeřil pěstí do obličeje souseda, který mu odmítl říct přístupové heslo ke svému bezdrátovému internetu. Napadený skončil u lékaře, útočník dostal pokutu za přestupek proti občanskému soužití. Události předcházel o několik dnů dřív spor obou mužů, kdy útočník přesekl napadenému kabel k internetu, protože se nedokázali domluvit na používání a placení připojení.
 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.06.2019 06:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka