Tým seniorů z Plzeňského kraje uspěl na mezinárodních hrách

Osmičlenný reprezentační tým seniorů z Plzeňského kraje se v úterý setkal s hejtmanem Josefem Bernardem a radní pro oblast zdravotnictví Milenou Stárkovou.

Cílená propagace v Plzni

Seniorský tým složený ze čtveřice mužů a čtveřice žen uspěl na Mezinárodních sportovních hrách seniorů 2019, které se uskutečnily v červenci letošního roku v Českých Budějovicích.

V konkurenci 23 družstev, z toho 3 družstva byla mezinárodní účasti z Polska, Slovenska a Maďarska, senioři z Plzeňského kraje získali druhé místo. V předchozích třech ročnících soutěže získali první místo.

Soutěžilo se v deseti disciplínách, které byly pro ženy i muže stejné. Byly mezi nimi šipky, hod kriketovým míčkem, střelba na branku nebo běh. Atmosféru si senioři pochvalovali jako přátelskou a zároveň soutěživou, protože setkávání na mezinárodních hrách je už řadu let tradicí, upevňuje sociální vazby, sportovního ducha i přináší vzdělávací prvky.

"Sport je styl života, jeho náplň a jsem velmi hrdý na to, že i v tomto seniorském věku je pro řadu lidí právě sport důležitou součástí života. A jsme velmi rád, že právě naši senioři patří mezi nejzdatnější sportovce," uvedl hejtman Josef Bernard při setkání.

Úspěšný tým:

Ladislav Verner, Domažlice

Marieta Chloubová, Plzeň

Dana Herbriková, Domažlice

Marta Nováková, Plzeň

Bedřich Řechka, Domažlice

Jan Královec, Domažlice

Miroslav Fait, Plzeň

Alena Konopíková, Domažlice

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.09.2019 07:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka