U synagogy mával opilý muž pistolí, zpacifikovali ho strážníci

V sobotu ráno vykonávala hlídka MP Plzeň – Bory hlídkovou činnost v ulici sady Pětatřicátníků v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Strážníci si všimli páru muže a ženy, kteří dle pohybu vykazovali znaky opilosti. Muž náhle vytáhl z kabelky ženy krátkou střelnou zbraň a začal s ní mávat kolem sebe a na projíždějící vozidla. Hlídka MP okamžitě zastavila vozidlo ve snaze zabránit neštěstí. Jeden ze strážníků využil svého oprávnění „hrozba střelnou zbraní“ a běžel zpacifikovat útočníka. Druhý strážník jistil zakročujícího kolegu. Mířil na ozbrojeného muže služební zbraní, aby v případě nutnosti pomohl zakročujícímu kolegovi.

Hlídka muže dvakrát vyzvala, aby odhodil zbraň, ale jelikož muž neuposlechl, využili strážníci další oprávnění a muže udeřili do předloktí, ve kterém držel střelnou zbraň, ta mu z ruky vypadla na zem. Následně byl muž sveden k zemi, byla mu nasazena pouta a provedena bezpečnostní prohlídka, jestli u sebe nemá další zbraň. Při použití donucovacích prostředků nedošlo ke zranění osoby, proti které zákrok směřoval. Po prokázání totožnosti bylo zjištěno, že se jedná o 23letého cizince.

Na místo byla přivolána PČR. Mezitím muž hlídce sdělil, že je opilý a že se omlouvá, že ohrožoval okolí se zbraní. Hlídka MP požádala i přítomnou ženu o prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Dvacetiletá žena uvedla, že si muž u ní v kabelce schoval střelnou zbraň a pak si ji zase vzal. Více si z důvodu opilosti již nepamatuje. Následně byl muž předán do rukou policistů k dalším úkonům.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 08.09.2018 11:27



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka