Učitelé se ve středu v Plzni vydají po stopách bobra

Již tuto středu se společně s průvodci z Ametystu vydají učitelé a další zájemci po bobřích stopách u řeky Radbuzy.

Cílená propagace v Plzni

Učitelé se na semináři dozvědí řadu odborných informací z oblasti biologie a ekologie, zabývat se budou například životními nároky bobra evropského. Zamyslí se i nad otázkou, kde a čím člověku bobr škodí nebo naopak prospívá. Chybět nebudou ani praktické tipy na „bobří“ exkurze v Plzni a jejím okolí. Zvláštností semináře je využití turistických GPS navigací, učitelé si je sami vyzkouší a získají náměty na jejich uplatnění ve výuce.

„Bobr je jediný živočich kromě člověka, který dokáže přetvářet krajinu, ve které žije. Mimo  jiné i kvůli konfliktům s lidmi a jejich hospodářskými zájmy byl v minulosti v Čechách dvakrát úplně vyhuben. Zprávy o jeho návratu do české krajiny se proto nesetkávají vždy s nadšeným souhlasem. Chceme se proto zaměřit na komplexní představení tohoto živočicha i na otázku soužití bobra s člověkem a jeho hospodářskými zájmy,“ říká o semináři lektor Ametystu Jan Hibler.

Díky podpoře Ministerstva životního prostředí je seminář pro účastníky zdarma.

Sraz účastníků je ve středu 29. 4. 2015 v 9:00 u parkoviště před Škodaparkem vedle zastávky MHD. Následuje přesun na blízkou lokalitu. Seminář bude končit okolo 14. hodiny u Papírenské lávky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.04.2015 07:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka