Unie pomohla v Horažďovicích oživit lidovou kulturu

Historické sklepy horažďovického zámku nabízejí už tři roky podívanou nejen pro dospělé milovníky české historie, ale i pro děti.

Cílená propagace v Plzni

Město Horažďovice nechalo sklepy  upravit na muzeum, které bylo vybudováno v rámci projektu s názvem „Prácheňské marionety – oživlá lidová kultura“. S ním město uspělo v žádosti o dotaci z Evropské unie ve výši zhruba 11 milionů korun.

Projekt Prácheňské marionety – oživlá lidová kultura přináší nejen zajímavý kulturní zážitek, ale zdobí i architektonicky. Například v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2015 získal čestné uznání poroty.

„Historické sklepy zámku v Horažďovicích se rekonstruovaly tak, že vznikla vstupní recepce městského muzea, další nové expozice a víceúčelový sál s hledištěm pro sto návštěvníků. Součástí rekonstrukce bylo vybudování pódia pro loutkové hry a loutkářské zázemí, které je vidět proskleným dveřním otvorem. Návštěvníci si mohou zblízka prohlédnout i marionety, z nichž některé pocházejí z dvacátých let minulého století,“ řekl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

„Projekt byl podpořen ve 29. výzvě ROP Jihozápad. Díky němu se vybudoval sál pro kulturní akce, expozice loutek, recepce pro muzeum včetně bezbariérového přístupu a sociálního zařízení,“ upřesnila Michaela Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka