Univerzita otevírá zájemcům další fakultu, a to strojní

Tradiční lednový Den otevřených dveří Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni, letos spojený s Automotive Day, se uskuteční ve čtvrtek 12. ledna od 9 hodin v univerzitním areálu na Borech v budově fakulty.

Cílená propagace v Plzni

Zájemce o studium přivítá děkan Milan Edl společně s dalšími akademickými pracovníky, zástupci z praxe a studenty. Po úvodní části se uskuteční prohlídka jednotlivých pracovišť a výzkumných laboratoří s praktickou ukázkou výzkumných aktivit. K vidění budou například numerické simulace proudění ve 3D v nejmodernějších softwarech či návrh lopatek parních turbín ve 3D. Program zpestří rovněž ukázka elektromotocyklu Électricité, formule SAE nebonávštěva „virtuální hospody“, která bude pomáhat při léčbě pacientů závislých na alkoholu.

Katedry se představí interaktivními expozicemi

Ve vestibulu budovy strojní fakulty proběhnou interaktivní expozice jednotlivých kateder. Organizátoři Dne otevřených dveří nezapomněli ani na zábavné aktivity: zájemci o studium se například dozvědí, co všechno se dá vyrobit pomocí 3D tiskárny a jak se měří v dnešní době proudové pole s pomocí moderní PIV metody. Ve výzkumném centru RTI si budou mociprohlédnout 3D tiskárnu na kov.

Automotive Day

V rámci Automotive Day se představí také významné firmy zaměřené na automotive průmysl, které se zabývají vývojem a výrobou komponentů a systémů do automobilů, jako jsou dveřní zámky, kliky, bezpečnostní prvky do kapot a sedadel, opěrky hlavy apod. Svůj zájem o absolventy strojní fakulty přijedou deklarovat například zástupci společností Motor Jikov, Mubea Žebrák, SWA Stod, Witte Automotive, ZF Engineering, Wikov Gear, Valeo, Streicher, Robert Bosch nebo Czechinvest. Na návštěvníky čeká řada exponátů z praxe, ukázky z činnosti firem a také možnost promluvit si s potenciálními zaměstnavateli.

Absolventi Fakulty strojní se bez problémů uplatní

Fakulta strojní nabízí tradiční i moderní studijní obory v bakalářském a magisterském studijním programu. V akademickém roce 2016/2017 se úspěšně podařilo otevřít studijnízaměření bakalářského programu Servis a diagnostika silničních vozidel. Tento studijní program běží v prezenční formě za podpory firem z oblasti automotive s rozšířeným objemem praxí v těchto podnicích.

Absolventi strojní fakulty se rozhodně o uplatnění na pracovním trhu bát nemusí – jsou velice vítaní nejen ve strojírenství, ale i v řadě dalších odvětví, především pro své schopnosti logického a technického myšlení, kreativitu a střízlivý úsudek. Technici jsou jednouz nejžádanějších profesí v hospodářsky vyspělých zemích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka