Úterní netradiční módní přehlídka má téma překonání strachu

Unikátní plzeňský festival Můj život s…, který se letos věnuje tématu strach, uzavře netradiční módní přehlídka. Jejím smyslem je prostřednictvím autorské módy ukázat, že není nutné otrocky sledovat trendy a že bychom se neměli bát nosit, co se nám líbí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Oblečení a doplňky z galerie Adelaida a ateliéru Franco Arazzi nebudou předvádět profesionální modelky, ale ženy, které originální autorské modely běžně nosí. Večer připomene 10. výročí plzeňské organizace Mamma HELP, k vidění proto budou i originální pokrývky hlavy pro ženy po chemoterapii a také tašky pro hendikepované. O hudební doprovod se postará Lakuna Duo.

Festival Můj život se strachem zahájila 17. 10. 2017 v Moving Station výstava fotografií onkologicky nemocných žen, spojená s besedou s odborníky, téma strach pak v průběhu měsíce na dalších místech Plzně reflektovala divadelní a filmová představení. Festival už šestým rokem zprostředkovává svým návštěvníkům palčivé sociální téma pomocí kulturních zážitků.

„V průběhu festivalu jsme se dívali na strach z různých úhlů a snažili se ukázat i to, jak se s ním vypořádat. Jedním z problémů naší doby je, že se bojíme být sami sebou. Věřím, že závěrečná módní přehlídka ukáže, že i cesta k vlastnímu sebevyjádření může být zábavná a hravá a že každý z nás může najít odvahu nosit to, co opravdu chce,“ říká ředitelka festivalu Můj život s … Marcela Mašínová. Svá slova potvrdí i na molu, na které se vydá jako jedna z modelek.

Netradiční módní přehlídka vznikla díky spolupráci s plzeňskou návrhářkou Alenou Čížkovou, která se oděvní tvorbou zabývá 22 let. Zaměřuje na přírodní materiály, zejména len, bavlnu a úplet. „Miluji přírodu a snažím se její tvary a pohyb dát do smyslu oděvu,“ říká ke své tvorbě Alena Čížková, majitelka galerie Adelaida v Purkyňově ulici 35. Druhým z autorských subjektů bude pražský ateliér Franco Arazzi (www.francoarazzi.cz ), který tvoří dvě designérky, Olina Francová a Jitka Arazimová. Ateliér se věnuje designu kožených kabelek, tašek a batohů, které jsou svým originálním rukopisem jasně rozpoznatelné a posouvají hranici módy do hravé polohy. Návrhářky představí i své neziskové projekty Chemohats (www.chemohats.cz ), originální pokrývky hlavy pro ženy po chemoterapii, a Handibags (www.handibags.cz ), tašky pro hendikepované zohledňující jejich specifické potřeby.

Plzeňské centrum organizace Mamma HELP, která pomáhá ženám s rakovinou prsu i jejich rodinám, slaví letos 10 let své existence. Jeho členky se na přehlídku přijdou podívat. „Rády by ukázaly veřejnosti, že jsou stále ženami, které i v tak těžkých životních situacích, během náročné léčby, po jejím ukončení zůstávají stále krásnými v aktivním životě, prostě úžasné bojovnice….,“ říká Ivana Chvojková, koordinátorka Mamma HELP centra Plzeň.

Vstupenky za 220 Kč je možné zakoupit na www.goout.cz nebo v Galerii Adelaida, Purkyňova 35 Plzeň.

úterý 14. 11. v 19:00, Papírna Plzeň, Zahradní 173/2
přehlídka je součástí festivalu Můj život s…se strachem, 17. 10. – 14. 11. 2017

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka