Užijte si babí léto na Slovensku, jízda vlakem z Plzně stojí od 276 korun

Slovensko je v současnosti nejoblíbenější zemí u českých turistů. Podzim a babí léto je ideálním obdobím pro cestu do slovenských hor, termálů nebo vinařských oblastí. Září navíc nabízí výhodné podmínky pro cestování vlakem ČD, kdy i jízda z nejvzdálenějších koutů České republiky, jako je Plzeň, Cheb nebo Ústí nad Labem do Tater nebo Košic stojí od 276 Kč.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slovensko nabízí množství turistických a oddychových cílů. Populární jsou hlavně turistické výšlapy do slovenských hor. Ze Žiliny je snadno dostupná Malá Fatra s řadou úzkých chodníků v soutěskách nazývaných jako Jánošíkovy diery a s jedním z nejkrásnějších vrcholů Slovenska Rozsutcem.

V blízkosti Liptovského Mikuláše se nacházejí termální koupaliště v Bešeňové a v obci Lúčky. Nedaleko Liptovského Mikuláše je také populární aqaupark Tatralandia. Turisté mohou zamířit do nedaleké Demänovské Doliny s několika přístupnými jeskyněmi, rozhlednami a lanovkou na hřeben Nízkých Tater. V okolí vede také řada značených turistických chodníků. 

Vlakové zastávky Štrba a Poprad-Tatry jsou tradiční brány do Vysokých Tater a jejich letovisek. Východně od Popradu lze navštívit také řadu historických měst s památkami zapsanými na seznam světového kulturního dědictví, jako jsou Levoča nebo Kežmarok. 

Příjemný prodloužený víkend je možné strávit také ve východoslovenských Košicích. Centrum města je přeměněno v pěknou pěší zónu s řadou kaváren a restaurací a městu dominuje nejvýchodnější gotická katedrála sv. Alžběty. Ještě dále na východ se lze vydat například do lázní a kouzelného historického města Bardejova, do Medzilaborců do muzea moderního umění Andy Warhola nebo do slovenské vinařské oblasti spadající pod označení Tokaj okolo Slovenského Nového Mesta.  

Zářijové zlevnění jízdenek se ale týká prakticky všech železničních tras přes přechody Čadca a Horní Lideč, za výhodných podmínek tak lze vyrazit například i do Banské Bystrice, Zvolena, na Detvu, do Slovenského rudohoří a tamního národního parku Muránska planina nebo z Ostravska do Bratislavy. 

Ceny jízdenek na kratší vzdálenosti stojí v září od 138 Kč, na delší vzdálenosti od 276 Kč. Kratší trasou jsou myšlena například spojení z Olomouce nebo z Ostravy do Žiliny. Cesta z Olomouce a Ostravy do Popradu-Tater stojí od 193 Kč. Stejnou cestu zaplatí cestující z Brna do Žiliny a cesta z Brna do Popradu-Tater stojí od 248 Kč. Cesta z Prahy do Žiliny v současnosti stojí od 221 Kč, do Popradu-Tater nebo do Košic pak od 276 Kč. Stejná cena je k dispozici i pro nejdelší spoje například z Českých Budějovic, Plzně, Ústí nad Labem, Karlových Varů nebo z Chebu. 

Včasné jízdenky Slovensko za akční ceny je možné zakoupit v období od 15. srpna do 29. září s plánovanou cestou v době od 1. do 30. září. Jízdenky jsou pro 2. třídu, v prodeji jsou až do doby jednoho dne před odjezdem nebo do vyprodání příslušného kontingentu. Jízdenky mají zvláštní podmínky platnosti. 

Vlakové spoje jezdí mezi Českou republikou a Slovenskem přes Valašsko i přes Čadcu v pravidelných dvouhodinových intervalech. V nabídce jsou také noční spoje, které nabízejí i přímé vozy ze západních Čech a na Slovensku až do východoslovenských Michalovců a Humenného, a velmi rychlý denní spoj SuperCity Pendolino Praha – Košice.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka