Užijte si výlet na Hrad Rabí! Nabízí zajímavé prohlídkové okruhy, výstavy i zábavu pro děti

Hledáte tip na pohodový letní výlet? Zajeďte si na Hrad Rabí!

Cílená propagace v Plzni

Hrad Rabí je nejrozlehlejší hradní zřícenina v Čechách

Hrad Rabí je unikátní památka gotického stavitelství nad řekou Otavou. Do malebné pošumavské krajiny je zasazen rozsáhlý hradní areál. V něm se od pozdního středověku snoubily obytné a reprezentační prostory s důmyslným obranným systémem. Rabskou dominantou je mohutná obytná věž (donjon), z níž lze shlédnout na celý Prácheňský kraj, a mnohá překvapení skrývají hluboká sklepení.

5 důvodů, proč vyrazit na Hrad Rabí

  1. Hrad Rabí nabízí pestré varianty prohlídkových okruhů. Můžete si vybrat z této nabídky: VĚZ - Procházka hradním areálem, PALÁC - historie hradu a jeho stavební vývoj, PALÁC + VĚŽ - nabídka pro náročné, NÁDVOŘÍ - samostatná prohlídka a PODZEMÍ KOSTELA - návštěva nevšedních prostorů.

  2. Dravci na hradě Rabí - V letních měsících se na hradě Rabí usadí sokolníci - do hradního areálu se opět vrací pan Milan Zaleš. Během jeho jedinečné one man show se seznámíte s různými druhy dravců a sov, dozvíte se mnoho zajímavého o jejich životě a ti odvážnější z vás si mohou vyzkoušet jaké to je, když vám na ruce sedí orel mořský.

  3. Výstavy na Rabí - Během každé návštěvnické sezony se v hradním areálu konají výstavy. V rámci těchto výstav přibližuje správa hradu Rabí současné vizuální umění - většinou se jedná o fotografii a plastiku, ale nevyhýbá se ani grafické tvorbě.

  4. Akce - aktuálně v období od 31. 7. 2018 do 5. 8. 2018 můžete navštívit akci Drátování na hradě Rabí - na velkém nádvoří uvidíte staré řemeslo a sami si můžete vyzkoušet si dovednost našich předků. Hrad Rabí jsme navštívili minulý pátek a můžeme potvrdit, že zde byly připravené také zajímavé hry a akce pro děti i dospělé. Děti si mohly vyzkoušet střelbu z katapultu, praku, luku. Pro dospěláky jsou samozřejmě připraveny luky větší s odborným zaškolením od sympatické lukostřelkyně. Doporučujeme!

  5. Svatba na hradě Rabí - Plánujete originální a romantickou svatbu? Na hradě Rabí se mohou konat jak civilní, tak církevní svatební obřady. Svatební obřad si tak můžete užit v pohodové atmosféře a v romantických zákoutích.

Neváhejte a zajeďte se na Hrad Rabí podívat!

Kontakty
Státní hrad Rabí
Rabí 53
342 01 Sušice

TELEFON: +420 376 596 171
EMAIL: rabi@npu.cz, info@hradrabi.cz
WEB: https://www.hrad-rabi.eu/cs

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.07.2018 07:58




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka