V 64. mateřské škole se sníží kapacita, děti už nebudou ve třídách základky

64. MŠ má zřízeno odloučené pracoviště v prostorách 14. základní školy v Zábělské ulici na dobu určitou do 30. 6. 2015. Smlouva byla na základě dohody mezi oběma stranami z důvodu velkého zájmu o umístění dětí předškolního věku v mateřských školách několikrát prodloužena.

Cílená propagace v Plzni

Ředitelka 14. ZŠ Mgr. Lišková ve svém dopise starostovi MO 4 oznámila, že na základě výsledků zápisů do 1. tříd pro školní rok 2015/2016 potřebuje od 1. září 2015 uvolnit dotčené prostory pro zajištění řádného provozu základní školy. Z předběžných odhadů o počtu dětí, jejichž rodiče mohou žádat o umístění dítěte do mateřských škol na území MO 4, lze předpokládat, že i po zrušení odloučeného pracoviště 64. MŠ na 14. ZŠ se na Doubravce razantně nezhorší situace pro umísťování dětí do mateřských škol v Doubravce.

Z důvodu ukončení smlouvy o pronájmu prostor a tím i možnosti poskytovat předškolní vzdělávání a související stravování požádala ředitelka 64. MŠ prostřednictvím Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně zřizovatele o zrušení odloučeného pracoviště a snížení nejvyššího povoleného počtu dětí v 64. MŠ, z 274 na 224 dětí, s účinností ode dne 1. 9. 2015 a zároveň zrušení odloučeného pracoviště školní jídelny - výdejny a snížení nejvyššího povoleného počtu stravovaných v 64. MŠ, odloučeného pracoviště školní jídelny – výdejny, se sídlem Zábělská 25, Plzeň z 50 na 0 stravovaných od 1. 9. 2015. Městská rada žádosti ředitelky vyhověla.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka