V autě na Klatovsku převážel hlavu jelena

Policisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili prověřování případu, kdy muž ve vozidle převážel hlavu jelena.

Cílená propagace v Plzni

Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání šestatřicetiletý muž ze Švihovska, který byl obviněn z přečinu krádež. Policisté původně prověřovali, zda je muž podezřelý z přečinu pytláctví.

Přes obec Červené Poříčí jel řidič s vozidlem značky Škoda Fabia, krátce po sedmanácté hodině dne 29. září loňského roku, .

V uvedené obci policisté z obvodního oddělení ve Švihově prováděli dohled nad silničním provozem. K místu stanoviště hlídky přijížděl uvedený řidič s vozidlem, ale po spatření policistů náhle a prudce odbočil v křižovatce, nezvládl řízení, vjel na chodník a narazil do zábradlí.

Policisté okamžitě začali šetřit dopravní nehodu a zjistili, proč se chtěl vyhnout policejní kontrole, v zavazadlovém prostoru vozidla převážel čerstvě oddělenou hlavu od těla jelena evropského s trofejí čtrnácteráka. Muž vypověděl, že trofej byla z jelena uloveného v honitbě spolku na Sušicku, což následně nebylo potvrzeno.

Policisté zjistili, že muž v uvedený den ráno, na Hlavňovicku v lesním porostu, nalezl uhynulého jelena evropského, kterému uřízl hlavu. Muž si ji přisvojil, i když věděl, že zvěř je majetkem uživatele honitby a podle odborného vyjádření svým jednáním způsobil škodu ve výši 9 000 Kč.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.02.2020 06:49



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka