V Bušovicích našel peněženku, ale nevrátil. Hrozí mu vězení

Pachatel si ponechal nalezenou peněženku s hotovostí, dopustil se dvou trestných činů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policisté z obvodního oddělení Radnice prověřují podezření ze spáchání přečinu zatajení věci a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Těchto dvou trestných činů se měl dopustit pachatel, který během dne 15. prosince letošního roku nalezl v Bušovicích peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí.  Majiteli způsobil škodu ve výši přesahující osm tisíc korun.

V trestním zákoníku je zakotveno:

 § 219
1.Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.


§ 234
1.Kdo sobě nebo jinému bez souhlasu oprávněného držitel opatří, zpřístupní, přijme nebo přechovává platební prostředek jiného, zejména nepřenosnou platební kartu identifikovatelnou podle jména nebo čísla, elektronické peníze, příkaz k zúčtování, cestovní šek nebo záruční šekovou kartu, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.12.2017 07:17



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka