V Chudenicích se pokusí v sobotu o český rekord s kočárky

Pokusem o český rekord v co největším počtu dětských kočárků pro panenky s panenkami v průvodu, oslaví v sobotu 3. června na Starém czerninském zámku v Chudenicích Den dětí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zároveň tím otevřou výstavu retro panenek sběratelky Jarmily Strakové z Andělic.
 "Náš zámek bude patřit tentokrát dětem. Vedle průvodu kočárků, který startuje ve 13 hodin na bývalém dětském hřišti za budovou Městyse Chudenice /prezence účastníků 12 - 13 hodin tamtéž/ máme na zámeckém nádvoří a zahradě připraveny klasické soutěže pro děti s pohádkovými postavičkami. Takže se můžete těšit na Popelku, čarodějinice, čerty, loupežníky a další ," láká kastelánka zámku Miroslava Žáková. Zámecké nádvoří se tak dětmi zaplní při takové akci poprvé. 
 "Snažíme se pro děti pořádat různé akce. Pravidelně sem jezdí maňáskové divadlo, děláme zde oživené prohlídky pro malé i velké návštěvníky ale i speciální školní prohlídky zámku.  Dětský den tu ale ještě nebyl," pokračuje Žáková.
 "Když jsme dostali nabídku od paní Strakové na výstavu panenek a kočárků, hned nás napadlo udělat průvod s kočárky pro panenky s panenkami městečkem Chudenice. A rovnou s pokusem o rekord. A tak jsme zkontaktovali Agenturu Dobrý den z Pelhřimova a akce byla na světě," pokračuje průvodce zámku Ludvík Pouza.

 Každý kdo do Chudenic s kočárkem a panenkou dorazí, obdrží pamětní list, jako upomínku na účast v pokusu o rekord.
 Na děti a jejich rodiče ale na zámku bude čekat ještě jedno překvapení. Vedle soutěží a výstavy panenek je  v zámeckém sklepení také výstava skřítků a strašidel.
 "Děti budou mít 3. června na  soutěžní program a výstavy na zámku vstup zdarma. Doufáme že si to všichni  užijí," doplnila kastelánka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka