V Depu vyhlásí v pondělí výsledky kampaně Do práce na kole

V pondělí 18. června v 18 h budou v DEPO2015 (Presslova 14) vyhlášeny výsledky letošní soutěžní kampaně Do práce na kole v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kampaň probíhala v Česku celý květen a účastnilo se jí celkem 16 347 odvážlivců. V Plzni se do 6. ročníku zapojilo 822 lidí ze 179 firem a organizací, kteří se snažili po celý měsíc co nejčastěji jezdit se svým 2-5 členným týmem do práce nebo školy na kole, koloběžce či in-linech, chodit pěšky nebo běhat.

 „Na závěrečné akci vyhlásíme výsledky soutěžních kategorií, tzn. pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a cyklozaměstnavatel roku. Plánujeme rozdat rekordní počet cen a hlavní cenu, kterou je originální městské kolo. O hudební doprovod se postará plzeňské duo Dubnička – Lahoda. Nebude chybět ani prostor pro účastníky, aby si popovídali o svých zážitcích a zkušenostech ze soutěže. Tradičně proběhne i společné focení všech účastníků ve žlutých soutěžních trikách,“ přibližuje program Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který v Plzni kampaň koordinuje. „Letos se zapojilo 822 lidí, což je o 200 více než vloni. To nám dělá radost, protože je vidět, že i městská cyklistika a kolo jako dopravní prostředek získává na oblibě," doplňuje Konečný.  Podrobné informace o kampani jde najít na webu www.dopracenakole.cz v sekci Plzeň.

Součástí závěrečné akce je i veřejná cyklodílna, kdy si zájemci mohou přijet nechat seřídit brzdy, seštelovat přehazovačky. Přítomní mechanici budou schopni za dobrovolný příspěvek pomoci i s dalšími drobnými opravami. Cyklodílna se koná rovněž 18. června od 17 do 18 h v DEPO2015 v prostoru u Makerspace. Obě akce, vyhlášení výsledků i cyklodílna, jsou zdarma a otevřené všem, tzn. i těm, kteří se letos do kampaně DO PRÁCE NA KOLE nezapojili.

Celkem 16 347 letošních účastníků Do práce na kole v celé zemi ujelo 3 260 244 km a pěšky nebo poklusem zdolalo 285 078 km - tedy vzdálenost jako 90x kolem Země. Podařilo se přitom ušetřit 457 tun CO2. Plzeňští účastníci společně absolvovali 18 213 jízd na kole, při kterých ujeli téměř 171 872 km. Počet cest do práce pěšky byl v Plzni 3 493 a lidé při nich nachodili a naběhali 11 773 km. Společně tak zdolali v Plzni 183 645 km na kole nebo pěšky, tzn. průměrně 223 km na jednoho účastníka, a ušetřili tak 23,7 tun CO2. Letošní novinkou bylo zapojení vysokých škol v kampani Do školy na kole. I tentokrát mohou soutěžící hodnotit podmínky pro cyklisty ve svém městě v anketě Cyklobarometr 2018.

Vloni se Plzeň umístila mezi ostatními českými městy na 14. místě s ne příliš povzbudivou známkou 3,75 (jednotlivé otázky se hodnotili na škále 1-6). Na prvních příčkách se umístila města Hradec Králové, Olomouc a Pardubice. Výsledky je možné nalézt na www.cyklobarometr.cz/Vysledky-2017.aspx.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka