V Dobřanech mají ´školku pro seniory´

V domě poskytujícím pečovatelskou službu (DPPS) v Dobřanech, Sokolovská 1004 byly vybudovány nové prostory pro ambulantní pečovatelskou službu.

Cílená propagace v Plzni

 A co se pod tímto názvem skrývá? Jedná se o tzv. „školku pro seniory.“

Tato odlehčovací služba by měla ulevit rodinám starající se o seniory nebo osoby, které potřebují intenzivní péči nebo dohled. Právě tyto okolnosti bývají důvodem, proč nemohou Ti, kteří tyto seniory opatrují jít do zaměstnání, třeba jen na částečný úvazek nebo si prostě jen odpočinout. Stálá péče o bezmocného člověka bývá velice náročná i pro profesionály. Pokud nepřetržitou péči o těžce nemocného přebírá rodinný příslušník, často to vede k jeho naprostému psychickému i fyzickému vyčerpání. „Tato služba by měla ulehčit právě těmto členům rodiny, kteří se rozhodli vzít na sebe z lásky ke svým nejbližším toto těžké břemeno a pomoci jim zvládnout tohle těžké pečovatelské období,“ informuje místostarostka města Dagmar Terelmešová.

 Spolu s ambulantní pečovatelskou službou, která bude mít kapacitu dvou lůžek je v DPPS Harmonie vybudována i místnost denní očisty pro lidi upoutané na lůžko nebo s těžkým pohybovými problémy. Jde o nutný doplněk, bez kterého by nešlo tuto službu provozovat. „Jedná se sice o stavební úpravy za „pouhých 400 tisíc korun“, ale vybudováním vhodných prostor a registrací nové služby, která by měla začít pro občany fungovat 1. 1. 2018, velice posune možnosti a rozsah sociálních služeb v Dobřanech,“ doplňuje místostarostka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.10.2017 10:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka