V Dobřívě v noci hořela pila, škody půjdou do milionů

V neděli 22. května 2016 deset minut po 23. hodině obdrželo operační středisko HZS Plzeňského kraje informaci o požáru pily v Dobřívě. Již první oznamovatelé uváděli, že šlehají vysoké plameny z poloviny objektu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na místo vyjely jednotky HZS Rokycany, SDH Hrádek, SDH Mirošov, SDH Strašice a místního SDH. Ohnivá záře nad Dobřívem byla vidět z velké dálky, velitel zásahu si ihned povolával další posily ze Skořic a Příkosic.

 Objekt pily je stavebně rozdělen na starou budovu s dřevěnou konstrukcí o rozměrech cca 20 x 12 metrů a výšce cca 8 metrů, na ni navazuje nová zděná budova o rozměrech cca 15 x 12 metrů a výšce cca 5 metrů. V těsné blízkosti požáru je umístěn zásobník na piliny.

 První jednotky, které přijeli k požáru, se v první fázi především soustředili na to, aby požár nepřeskočil z dřevěné stavby na ty okolní a dřevěný materiál, který je v prostoru nahromaděn. Přestože jim zásah velmi ztěžoval silný vítr, hasičům se podařilo požár udržet pod kontrolou a okolí uchránit. Asi po hodině zásahu požár začal slábnout na intenzitě a hasiči začali rozebírat konstrukce a dohašovat jednotlivá ohniska. Kolem druhé hodiny ráno se začaly první jednotky vracet na své základny. Poslední cisterna odjela z požářiště kolem čtvrté hodiny ráno. Na místě již zůstala pouze místní jednotka SDH na dohlídku.

Čerpací stanoviště hasiči zřídili na místním potoku u Staré hospody, vodu k požáru dopravovali kyvadlově.

Škody na budově a na strojích se pohybují v řádech milionů korun. Příčina vzniku požáru bude v šetření v následujících dnech.

 Zasahující jednotky:
 HZS Rokycany
 JSDH Dobřív
 JSDH Hrádek
 JSDH Mirošov
 JSDH Příkosice
 JSDH Skořice

JSDH Strašice

foto: hzs pk


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka