V Domažlicích na přechodu srazil řidič opilého chodce

K dopravní nehodě došlo na přechodu pro chodce. Chodec měl dvě promile alkoholu v krvi.

Jarní servisní akce AUTO CB

 K dopravní nehodě došlo v neděli 21. ledna 2018 v 17:40 hodin na silnici I. třídy č. 22 v Domažlicích v ulici Masarykova v prostoru přechodu pro chodce.

 Jednapadesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Octavia jedoucí ulicí Masarykova ve směru jízdy na obec Kdyně přehlédl chodce, který přecházel pozemní komunikaci po přechodu pro chodce ve směru od bývalé pošty směrem k vlakovému nádraží, a následně do něj narazil přední částí svého vozu.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění čtyřiačtyřicetiletého chodce, který byl převezen k ošetření do Fakultní nemocnice v Plzni, kde byl hospitalizován. Požití alkoholických nápojů u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou, chodec se rovněž podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem. Odborné měření bylo s pozitivním výsledkem 2,09 promile alkoholu v krvi. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích, kteří se obracejí na veřejnost. Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovat na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.01.2018 06:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka