V domě pro seniory v Prostřední ulici zahájila činnost sociální poradna

V objektu s nájemními byty pro seniory v Prostřední ulici číslo 48 v Plzni na Nové Hospodě, který spravuje městská organizace Obytná zóna Sylván, zahájila v září provoz sociální poradna.

Cílená propagace v Plzni

Pro zlepšení komfortu obyvatel domu ji nechal v přízemí vedle lékařské ordinace vybudovat magistrátní bytový odbor. Sociální pracovník tu bude přítomen každý pátek od devíti do dvanácti hodin.

„Místní lidé budou moci s přítomným odborníkem sdílet své starosti a společně hledat jejich řešení. Pomůže jim například se zajištěním osobní péče, vyřízením různých sociálních příspěvků i jiných žádostí, poradí v oblasti financí a podobně,“ vysvětlil David Šlouf, radní města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem.

Na sociálního pracovníka se mohou obyvatelé domu obracet i kvůli pomoci s vyřízením příspěvku na péči a jiných sociálních dávek či vyřízení průkazu osoby se zdravotním postižením.

„Poradí jim ale i s rodinným rozpočtem, sociálními dávkami nebo nezvládnutými splátkami a dluhy. Společně se mohou podívat také na nevýhodné smlouvy, které senioři případně podepsali, i dopisy a jiné písemnosti, jimž starší spoluobčané často nerozumí,“ doplnila Karolína Vodičková, vedoucí oddělení sociální práce a metodiky sociálního bydlení Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.10.2019 12:10



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka