V Doudlevcích by mohlo vzniknout další Rákosníčkovo hřiště

Společnost Lidl se dlouhodobě usilovně věnuje tématu společenské odpovědnosti a podpoře volnočasových aktivit malých školáků a předškoláků s jejich rodiči.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Tou největší aktivitou v této oblasti je projekt s názvem Rákosníčkova hřiště. Jeho cílem je rozšířit možnosti, kde si děti mohou bezpečně hrát a tím podpořit aktivní trávení jejich volného času. Symbolem celého projektu a dominantou každého dětského hřiště bude oblíbená kreslená pohádková postava Rákosníček.

Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka nabízí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí ani kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště, které poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky. Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku a napomáhá plnohodnotnému trávení jejich volného času.

V roce 2019 bylo v Čechách a na Moravě zrealizováno deset Rákosníčkových hřišť. Kde konkrétně budou zrealizována další Rákosníčkova hřiště, o tom rozhodnou svým hlasováním zákazníci společnosti Lidl a ostatní široká veřejnost. Vybrány budou prodejny Lidl s nejvyšším počtem hlasů a v blízkosti těchto prodejen budou vybudována Rákosníčkova hřiště.

„Jedno z prvních Rákosníčkovo hřišť v České republice bylo otevřeno také v plzeňském centrálním obvodu, a to na podzim roku 2012 ve Skvrňanech na Vejprnické ulici“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Rákosníčkova hřiště se staví na pozemku, který patří městu nebo městské části, kde se nachází vítězná prodejna a nesmí pod ním probíhat žádné inženýrské sítě.

„Dalším místem pro vybudování Rákosníčkova hřiště, které máme vytipované, je hřiště v Přeštické ulici, nacházející se nedaleko doudlevecké prodejny Lidl.  Byl bych moc rád, kdyby občané našeho obvodu opět podpořili hlasováním výstavbu nového hřiště pro děti v této lokalitě“, dodal David Procházka. 

Hlasování začne 1. února 2019 na webových stránkách: https://www.lidl-rakosnickova-hriste.cz/ a prostřednictvím aplikace s názvem „Vyhrajte Rákosníčkovo hřiště“ na sociální síti Facebook v 10:00 hodin a ukončeno bude 28. února ve 23:59:59 hodin. Každý hlasující může během doby hlasování vyplnit maximálně jeden webový formulář na webových stránkách za jeden den a vyplnit maximálně jeden hlasovací formulář prostřednictvím facebookové aplikace za jeden den, tedy celkem maximálně dva své hlasy za jeden den. Z hlasování jsou vyřazeny prodejny, v jejichž blízkosti již hřiště stojí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka