V Hrádku nebo Pačejově zmodernizují ordinace

Celkem 1 014 320 korun si rozdělí 8 žadatelů (6 obcí) v rámci nového dotačního programu „Podpora dostupnosti primární ambulantní zdravotní péče v Plzeňském kraji 2019“.

Cílená propagace v Plzni

 Jedná se o obce Pačejov, Mladý Smolivec, obec Břasy, město Kasejovice, Hrádek a Bělá nad Radbuzou. Z uvedené částky je určeno 321 020 korun na investice, 693 300 korun tvoří neinvestiční dotace. Obce mají v plánu například opravit sociální  zařízení, vybavit a modernizovat ordinace, opravit zubní ordinaci nebo pořídit ultrazvukový přístroj.

Cílem Dotačního programu je zvýšit dostupnost primární ambulantní zdravotní péče u registrujících poskytovatelů zdravotních služeb v malých obcích na území Plzeňského kraje, kde je zdravotní péče zajištěna nedostatečně nebo hrozí, že přestane být poskytována zcela. Program by měl podpořit takové projekty obcí, jejichž cílem je získat nové poskytovatele zdravotních služeb nebo udržet stávající poskytovatele zdravotních služeb na území dané obce prostřednictvím zajištění prostor pro ordinaci, ubytování lékaře či vybavení ordinace lékaře.

Přidělení dotací budou schvalovat zastupitelé.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka