V Klatovech řádí kontejnerový žhář

Od soboty pachatel zapálil sedm kontejnerů. Policisté žádají svědky o podání informací.

Cílená propagace v Plzni

 Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali v uplynulých dnech sedm oznámení o požárech kontejnerů v Klatovech a blízkém okolí.

První případ byl zjištěn v sobotu 12. prosince v deset hodin dopoledne v ulici Nádražní , kde hořel kontejner s elektroodpadem. V neděli 13. prosince evidujeme dva případy požárů kontejnerů na papír v ulici Koldinova a Luční před osmnáctou hodinou. A opět v pondělí 14. prosince byl v ulici Koldinova před osmnáctou hodinou další požár.

 V úterý 15. prosince policisté přijali čtyři oznámení o požárech kontejnerů na papír:

po sedmnácté hodině v ulici Vrbova, po devatenácté hodině v ulici Tyršova, v obci Sobětice po dvacáté hodině a poslední byl v ulici Máchova kolem 21.45 hodin.

     V těchto uvedených případech vyšetřovatel hasičského záchranného sboru vyloučil jako příčinu požáru nedbalost.  Vzniklá škoda přesahuje 100 tisíc korun.

     Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Podle trestního zákoníku, kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

      Policie žádá případné svědky, kteří by mohli podat jakoukoli informaci k uvedeným případům, aby neprodleně podali zprávu na Policii ČR Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje, územní odbor, obvodní oddělení Klatovy nebo na  telefonní číslo 974 334 651 nebo 974 334 111 případně na e-mail:  kt.oo.klatovy@pcr.cz. 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka