V Lesoparku Ostende čekají návštěvníky nové cesty i lesní tůně

Město Plzeň dokončilo v dubnu druhou etapu revitalizace Lesoparku Ostende v blízkosti Velkého boleveckého rybníka. Nynější úpravy spočívaly zejména ve vybudování systému cest pro pěší z přírodního materiálu včetně dřevěných mostků.

Cílená propagace v Plzni

Novým prvkem jsou dvě vodní tůně, které jsou napojeny na stávající síť cest lesoparku.

„Lesopark Ostende je součástí městské rekreační oblasti, v níž mají obyvatelé Plzně i její návštěvníci dobré podmínky pro turistiku i odpočinek. Jsme rádi, že se nám je daří postupně zlepšovat a celou oblast Boleveckých rybníků tak dělat atraktivnější,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

„Plzeň vlastní přibližně čtyři tisíce hektarů městských lesů, z nichž je většina hospodářských. Lesy v blízkosti města ale postupně proměňujeme tak, aby mohly lidem sloužit k relaxaci i sportovním a turistickým aktivitám,“ řekl Petr Náhlík, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Ve druhé etapě jsme nechali v zadní části lesa vybudovat kromě štěrkových cest nově dvě lesní tůně nad sebou. Původně byly na jejich místě jen terénní deprese, voda se do nich dostala díky nasměrování z nivy Boleveckého potoka,“ uvedl Richard Havelka, vedoucí Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně. „Cesty zlepšují průchodnost územím, zvyšují atraktivitu pro návštěvníky a zároveň přispívají k ochraně lesa. Pokud mají lidé k dispozici pohodlné cesty a pohybují se po nich, nepoškozují lesní porosty,“ uvedl Richard Havelka.

Druhá etapa revitalizace lesoparku se uskutečnila od října loňského roku do letošního dubna. Celkové náklady představovaly 1, 143 milionu korun včetně DPH a byly hrazeny z rozpočtu města, zastoupeného příspěvkovou organizací Správa veřejného statku města Plzně. 

Revitalizace lesoparku Ostende byla zahájena v dubnu 2015. První etapa byla dokončena v červnu 2015. Projekt společnosti Geo Vision realizovala společnost RL – stav. Realizace obou etap byla hrazena z rozpočtu města.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.04.2017 17:25



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka