V Mariánských Lázních nově funguje pohotovost i pro lidi z Tachovska

V Nemocnici Mariánské Lázně funguje od úterka lékařská pohotovost, která bude sloužit i občanům Tachovska. Na její provoz přispívá Plzeňský a Karlovarský kraj i město Mariánské Lázně. Představitelé obou krajů i města ve středu nemocnici navštívili.

Cílená propagace v Plzni

„Tato služba v oblasti dlouhodobě chyběla. Je naším společným zájmem spolu se zástupci Plzeňského kraje, aby pohotovostní službu mohli využívat naši občané i občané Tachovska. Vstřícně se k tomu stavěl i majitel společnosti Nemocnice Mariánské Lázně, která bude provoz lékařské pohotovostní služby zabezpečovat. Záměr schválila Rada a Zastupitelstvo Karlovarského i Plzeňského kraje. Vítáme také přístup města Mariánské Lázně,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Plzeňský i Karlovarský kraj provoz pohotovosti podpořily každý částkou 1,2 mil korun určenou na 1 rok fungování pohotovosti. Město Mariánské Lázně, které v nemocnici vlastní 14procentní podíl, přispívá 2 miliony korun. 

Finanční prostředky Karlovarského kraje jsou určeny na všeobecnou lékařskou pohotovost, peníze Plzeňského kraje potom na provoz chirurgické pohotovosti. „Na fungování chirurgické pohotovosti je zapotřebí větší komplement služeb – laboratoř, sono a rentgen. Jsme proto rádi, že se nám povedlo v mariánskolázeňské nemocnici přispět k tomu, aby tu chirurgická pohotovost fungovala,“ ocenila radní Plzeňského kraje pro zdravotnictví Milena Stárková s tím, že chirurgická pohotovost bude sloužit i občanům Tachovska. 

Připomněla také, že prostřednictvím veřejné zakázky, kterou Plzeňský kraj v loňském roce na chirurgickou pohotovost na Tachovsku na 5,2 mil. korun vypsal, se nepodařilo pohotovost zajistit. „Považujeme dohodu s Karlovarským krajem za velmi přínosnou, protože jednu třetinu pacientů v Mariánských Lázních tvoří občané z Tachovska,“ vysvětlila Milena Stárková, která ocenila i zájem většinového majitele nemocnice Jakuba Zavorala nemocnici rozvíjet.  

Lékařská pohotovostní služba bude otevřena ve všední dny od 15:00 – 21:00 hodin, o víkendech a svátcích od 9:00 – 21:00 hodin. Do 21:00 hodin bude k dispozici pro akutní případy i chirurgická ambulance.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka