V mázhauzu je k vidění výstava o Loosových interiérech

S cílem inspirovat k návštěvě Losových interiérů a představit portfolio Loosovy tvorby připravila organizace Plzeň - TURISMUS v mázhauzu radnice výstavu Adolf Loos Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Panelová výstava prezentuje nejen pravidelně přístupné a doposud zrekonstruované interiéry, ale věnuje se všem Loosovým realizacím, které se v Plzni dochovaly. Její návštěvníky seznamuje také s životním příběhem architekta Adolfa Loose považovaného za zakladatele moderního pojetí architektury.

„Unikátnost a věhlas Loosových interiérů dokládá také fakt, že agentura CzechTourism jej vybrala jako jedno z hlavních komunikačních témat v rámci kampaně ke stému výročí vzniku Československa doma i v zahraničí. Příkladem může být nedávná prezentace Loosových interiérů na veletrhu cestovního ruchu v Pekingu. Výstava je momentálně k vidění také ve vídeňském Möbel muzeu v rámci doprovodného programu k velké profilové výstavě Wagner, Hofmann, Loos zaměřené na design nábytku v období vídeňské moderny,“ doplňuje Magdalena Soukupová z organizace Plzeň – TURISMUS.

Světoznámý architekt Adolf Loos navrhl v Plzni unikátní soubor bytových interiérů pro místní židovské podnikatele. Tři z nich jsou momentálně po rekonstrukci pravidelně přístupné veřejnosti. Zájemci  mohou absolvovat komentované prohlídky každý pátek, sobotu a neděli. Vstupenky je možné zakoupit na webu www.adolfloosplzen.cz nebo v Turistickém infomačním centru města Plzni vedle radnice.

Výstavu je možné v mázhauzu radnice navštívit každý den až do  3. srpna.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka