V otázce projektů „Světovaru“ rozhodl Výbor Regionální rady správně

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) potvrdil, že Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad nijak nepochybil, když rozhodl nepodpořit projekty „4x4 Cultural Factory Světovar“ a „Archiv Světovar“ z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na oba projekty město Plzeň chtělo vloni získat dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, ale neuspělo. 

Výbor Regionální rady Jihozápad rozhodl oba projekty, které měly být součástí projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015, nepodpořit na svém zasedání dne 12. 12. 2014. Nerealizované projekty „4x4 Cultural Factory Světovar“ a „Archiv Světovar“ v uplynulých týdnech kontroloval Nejvyšší kontrolní úřad. Kontrola byla zaměřena mimo jiné i na proces posuzování a schvalování projektů. „Rozhodnutí předcházelo několik dlouhých a náročných jednání představitelů Regionálního operačního programu Jihozápad a zástupců města Plzně. Dotaci, kterou jsme vloni projektům Světovaru odebrali, jsme následně použili na realizaci dalších klíčových projektů v Jihočeském a Plzeňském kraji. Finanční prostředky šly do rozvoje místních komunikací, na které byla zaměřena poslední 35. výzva. Jinými slovy tak NKÚ dal za pravdu rozhodnutí Výboru Regionální rady o nepodpoře těchto projektů,“ uvedl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner. 

Nejvyšší kontrolní úřad kontroloval i další projekty, které byly realizovány v rámci projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Kontrola probíhala letos od 24. 2. do 17. 8. „Jsem rád, že jsme tento projekt dokázali zdárně realizovat. Týká se to novostavby Divadla Jízdecká, úpravy Relax centra Štruncovy sady, divadelních teras a revitalizace uliční sítě historického centra Plzně,“ uvedl plzeňský primátor Martin Zrzavecký. 

„Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad je závěrem auditu potěšena. I přesto, že kontrolní protokol neobsahuje závažná pochybení ani zjištění, využije Regionální rada Jihozápad lhůty pro vyjádření se ke kontrolnímu protokolu, který obsahuje drobné nesrovnalosti, se kterými se plně neztotožňujeme,“ upřesnil Karel Hron, pověřený vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka