V plzeňském centrálním obvodu se opět vzdělávají senioři na počítačích

Už od podzimu 2012 trvá spolupráce mezi Městským obvodem Plzeň 3 a Střední školou informatiky a finančních služeb v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

O výuku na počítačích je mezi seniory stále zájem. Ačkoliv kurzy už absolvovaly stovky spokojených účastníků, někteří z nich se hlásí do dalších úrovní nebo přicházejí noví, kteří chtějí začínat "od píky".

Do letošního prvního turnusu se jenom z centrálního obvodu přihlásily čtyři desítky seniorů, kteří absolvují kurzy základních úrovní od začátečníků až po středně pokročilé. Někteří z nich jsou ale již natolik ostřílení, že si vybírají i specializované kurzy - například na úpravu digitálních fotografií nebo práci s multimédii.

„Počítačové kurzy považuji za jeden z nejstabilnějších a také nejúspěšnějších projektů, které pro seniory náš obvod připravuje,” myslí si starosta Radislav Neubauer.

„Všem účastníkům držím palce, protože touha se vzdělávat i v pokročilém věku je obdivuhodná,” doplnil místostarosta David Procházka, který kurzy zahájil ve středu 28. února.

Kurzů se mohou účastnit i senioři z jiných obvodů, ti ale hradí plnou částku kurzovného, což je 800 Kč. Senioři s trvalým bydlištěm na území centrálního obvodu platí pouze polovinu, zbytek jim doplácí úřad.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka