V plzeňském centrálním obvodu zakončili třetí Plzeňskou senior akademii

Městský obvod Plzeň 3 pokračuje v úspěšné spolupráci s Městskou policií Plzeň a po v minulosti realizovaném pilotním projektu „Plzeňská senior akademie“ zakončil již třetí pokračování tohoto projektu.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostního zakončení se zúčastnily více než tři desítky seniorů.

„Tento projekt byl založen také na spolupráci dalších organizací, například neziskové organizace BESIP Plzeňského kraje, Bílý kruh bezpečí nebo také Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského a Karlovarského kraje a Česká obchodní inspekce“, informuje Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň.

Projekt byl zaměřen na ucelené vzdělávání již uvedené cílové skupiny, dle aktuálního stavu kriminality na území města Plzně.  Podle toho byly vypracovány i preventivní programy, které byly realizovány tak, aby na sebe vzájemně navazovaly a tvořily tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku.

„Vzdělávací program pro naše seniory byl utvořen z osmi přednáškových bloků a v každém z nich je detailně popsáno konkrétní téma, jako je „Seznámení se s Městskou policií Plzeň“, „Kriminalistika v praxi“, „Nebezpečí prodejních akcí“, “Jak si nenechat ublížit“, „Domácí násilí“, „Bezpečně v silniční dopravě“, „Zvládání mimořádných událostí“ či „Základy první pomoci“, vypočítává Radislav Neubauer, starosta MO Plzeň 3.

Projekt byl uskutečňován v průběhu třech měsíců a přednáškové bloky spolu s exkurzemi byly realizovány jeden den v týdnu. Exkurze byly nedílnou součástí projektu. Senioři navštívili operační středisko Zdravotnické záchranné služby a Městské policie Plzeň, Útulek pro zvířata v nouzi nebo Hasičskou stanici Plzeň.

Na slavnostním ukončení „Plzeňské senior akademie“ obdržel každý účastník absolventský list „Plzeňské senior akademie“, informační materiály, drobné propagační předměty a drobný předmět s bezpečnostní tématikou. Zakončení se neslo v příjemné a uvolněné atmosféře a při malém pohoštění, které bylo pro seniory na závěr odpoledne připraveno, vzpomínali účastníci projektu, spolu se svými školiteli, na zajímavé okamžiky, které během projektu zažili.

„Jsem hrdý, že náš obvod stál u zrodu tohoto projektu, který se už rozšířil i na ostatní městské obvody. Chtěl bych poděkovat Městské policii Plzeň a také všem zúčastněným za perfektní spolupráci, neboť bezpečnost seniorů je v současnosti jednou z našich priorit. Zároveň bych chtěl pozvat seniory na další kolo Senior akademie, které bude startovat začátkem příštího roku“, dodal David Procházka.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka