V Plzni už jezdí téměř stovka sdílených kol

V plzeňských ulicích od června přibylo 15 nových bicyklů.

Cílená propagace v Plzni

Systém sdílených kol provozovaný spolkem Kolemplzne.cz byl posílen díky plzeňskému výrobci klimatizací Daikin, který provozovateli věnoval dar ve výši 100 000 korun právě na nákup nových kol. Cílem plzeňského Daikinu je podpořit ekologicky šetrné způsoby dopravy a ulevit městu od automobilů.

Obyvatelé Plzně a okolí mají od května v rámci systému půjčování sdílených kol Kolemplzne.cz k dispozici 94 bicyklů. Jejich počet byl navýšen díky daru Daikinu, který projekt podpořil částkou 100 000 korun.

Obliba sdílených kol v českých městech roste, neboť jej obyvatelé využívají jako ekologicky přívětivější alternativu k ježdění autem, a zároveň jako zdraví prospěšnou aktivitu. „Podpořit bikesharing jsme s rozhodli proto, že Daikin je velká nadnárodní společnost, která dlouhodobě dbá na společenskou odpovědnost, udržitelný rozvoj a šetrnost svých aktivit vůči životnímu prostředí,“ uvádí Tomáš Matoušek, náborový a PR specialista společnosti Daikin.

Nová kola posílila systém stávajících 80 kusů a jsou obyvatelům k dispozici v centru města i jeho okolí. Rozpoznat v terénu kola, která financoval Daikin, bude jednoduché. Každé kolo zakoupené pomocí finančního daru bude mít na rámu logo společnosti. „Naše kola budou obyvatelé města moci využívat vždy po celou sezónu, tedy od března do listopadu,“ říká Tomáš Matoušek. Společnost pro veřejnost navíc připravila dvacet poukázek na týdenní předplatné pronájmu kol zdarma, o něž si obyvatelé budou moci zasoutěžit na facebookových stránkách Daikinu.

Daikin v plzeňském regionu dlouhodobě podporuje aktivity zaměřené na ekologii a sport. Finančně přispěl na Půlmaraton Plzeňského kraje a závody dračích lodí. Na přelomu roku se stal kmotrem páru pižmoňů severních v plzeňské zoo. Plzeňský Daikin získal ocenění Super Green Heart Factory za dlouhodobé úsilí o co největší šetrnost svých výrobních aktivit vůči životnímu prostředí. Nejnovější klimatizační jednotky s logem Daikin, které opouštějí plzeňskou výrobní linku, jsou plněné moderním ekologickým chladivem R32. Výrobce se každoročně připojuje k různým ekologickým projektům, jako je například Hodina Země.

O společnosti:
Daikin je významným celosvětovým výrobcem klimatizačních jednotek. Plzeňská výroba Daikin Industries Czech Republic s.r.o. byla založena v květnu 2003 a zároveň byly položeny základy výrobního areálu Daikin, situovaného v plzeňské industriální zóně Borská pole. Areál Daikin se tak se svým plánovaným a cíleným růstem stává jednou z hlavních dominant Borských polí. Vývoj a výroba v plzeňském zastoupení je zaměřena na klimatizační jednotky pro domácnosti.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 5 roky

    A není to náhodou veřejná půjčovna kol?
    Sdíleni kol je (půjčování kol mezi vice vlasniky jednoho kola) .
    Krejza hezky den

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.06.2019 14:13



0 (1)
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka