V Plzni hoří spor o novou náplavku

Město schválilo příspěvek 700 tisíc korun na otevírací festival, opozici se to ale zdá moc. Prodražila se navíc samotná stavba.

Cílená propagace v Plzni

Odpočinková zóna na levém břehu Radbuzy mezi Wilsonovým mostem a mostem U Jána v centru Plzně je hotová. Její slavnostní otevření se odehraje příští víkend od 13. do 15. září a zastupitelé města na to odsouhlasili 700 tisíc korun. Opozice je ale proti a Piráti vzkazují, že primátorovi přispějí na zakoupení pásky a nůžek, což by podle nich stačilo. Zástupci města se podle Plzeňského deníku hájí, že suma půjde na umělce i produkci a je obvyklá.

Prodražila se i stavba náplavky, která nakonec stála 60 milionů.


Komentáře

  • Před 5 roky

    Můj názor na náplavku je spíš negativní. Prošel jsem se po ní dvakrát ve slunečném odpoledni a nedalo se tam moc vydržet. Rozpálený beton skoro žádná zeleň. Klidně tam mohly být keře nebo nízké stromy - obavy před povodní jsou liché, i kdyby tak se snadno obnoví. Betonové lavičky na sezení - očekával bych třeba povrch z masivního dřeva, jak vizuálně přívětivější, tak příjemnější na sezení. Ale hlavně - vhodnější místo by podle mě bylo nábřeží Mže od parku za Plazou skoro až k soutoku. A ani by tam nemusel být beton, jen zpevněná cesta. Je tam prostor i pro akce, trhy atd.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 09.09.2019 08:03



0 (1)
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka