V Radobyčicích skončila rozsáhlá rekonstrukce Chatové ulice

Chatová ulice v Radobyčicích byla ještě na začátku dubna letošního roku prašná bez zpevněného povrchu, chyběly zde chodníky i vymezení dopravního režimu.

Cílená propagace v Plzni

Proto plzeňský centrální obvod přistoupil k její celkové rekonstrukci, která byla dnes po patnácti týdnech dokončena.

„Účelem rekonstrukce bylo odstranění dopravních závad na komunikaci, vymezení dopravního režimu, provedení odvodnění a nahrazení dosluhujícího veřejného osvětlení novým,“ přibližuje záměr I. místostarosta obvodu Petr Baloun. „Komunikace zajišťuje dopravní obsluhu přilehlé zástavby rodinných domů, a přestože se ulice jmenuje Chatová, tak se již od počátku devadesátých let minulého století jednalo o oblast určenou k trvalému bydlení. Díky rekonstrukci je zde nyní doprava bezpečnější a celkově se zlepšilo životní prostředí všech obyvatel.“

Chatová ulice byla revitalizována firmou BERDYCH plus spol. s.r.o. v délce téměř 440 metrů, od hrany napojení na Štefánikovu ulici až před křižovatku s Kruhovou ulicí. Výstavba zahrnula například i parkovací zálivy či zpomalovací pás, průběžně byly řešeny také konkrétní požadavky majitelů sousedních nemovitostí, jejichž většinu se podařilo uspokojit i díky osobní účasti I. místostarosty na vybraných kontrolních dnech stavby.

„Protože nedaleko dané lokality sám bydlím, tak některé požadavky jsem řešil například i při sobotní procházce se psy,“ dodává Petr Baloun.

Výše částky za samotnou realizaci stavby firmou činí 9 842 653 Kč (vč. DPH), po započtení nákladů na technický a autorský dozor a projektové dokumentace pak cena za dílo přesáhne hranici 10 milionů Kč.

„Původní stav Chatové ulice byl již neúnosný, proto jsem velmi rád, že se místní obyvatelé dočkali této úpravy a ulice získala charakter městské komunikace – obytné zóny,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka