V rokycanském bytě našli bazuku a náboje

Žena našla v bytě po svém otci munici. Na místo vyjížděl policejní pyrotechnik.

Cílená propagace v Plzni

 Ve čtvrtek v 12.36 hodin přijali policisté na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu bazuky a nábojů do zbraní, které byly nalezeny v bytě  v Rokycanech. Oznamovatelka uvedla, že munici nalezla po svém zesnulém otci.

Na místo vyjeli policisté obvodního oddělení Rokycany a policejní pyrotechnik z expozitury Příbram. Pyrotechnik nalezenou munici pojmenoval. Jednalo se o: 1 kus náboje do vložné hlavně TK D10, 1 kus náboje ráže 14,5 mm, 1 kus základní prachové náplně do minometu, 1 kus náboje ráže 9mm LUGER, 1 kus náboje ráže 7,62X54, 1 kus náboje ráže 7,65 mm a 17 kusů nábojů ráže 9,18mm MAKAROV, kdy uvedená munice byla ve funkčním stavu. Dále pak ve znehodnoceném stavu RPG - CV - 75, bojová hlavice RPG - 75 náhradní prázdná, nábojnice 30 mm. Pyrotechnik munici odvezl za účelem bezpečného znehodnocení.

 Pamatujte na důležité zásady ohledně nálezu munice, ať ji najdete kdekoliv. 
s nalezeným předmětem, nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte
nález označte (pokud jde o volné prostranství) a ihned oznamte policii
zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob
vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků - psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musejí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi)
respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn)

Jak to vypadá na místě nálezu?

Když pyrotechnik přijede na místo, pořádková policie místo označí, aby byl znemožněn přístup dalším, nepovolaným osobám. Úkolem policistů a služebního speciálně vycvičeného psa je prohledat nejbližší okolí nálezu, zda není na místě větší množství další nevybuchlé munice.
Vždy je nutné poslechnout pokyny policistů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.12.2018 07:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka