V rokycanském muzeu vystavují Vánoce paní Jiřiny Hánové

PhDr. Jiřina Hánová je přední osobností českého betlemářství a zároveň také zakládající členkou a dlouholetou předsedkyní spolku Betlemáři Plzeňska. Betlémy, ale i další předměty s tématikou Vánoc, začala sbírat v roce 1990.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od té doby se její kolekce úspěšně rozrůstá nejen vlastními sběry a nákupy, ale i dary rodinných příslušníků, přátel a výměnou s ostatními sběrateli. Část této rozsáhlé sbírky bude představena veřejnosti v rámci této výstavy. Výstava v rokycanském Muzeu dr. Bohuslava Horáka návštěvníky příjemně naladí na adventní čas a navodí poklidnou vánoční atmosféru. Výstava potrvá do konce prosince.

Vánoce paní Jiřiny Hánové
otevírací doba muzea: út – ne 08.00 – 12.00, 12.30 – 16.00
11/11 – 31/12

ilustrační foto


Komentáře

  • Před 8 roky

    Dobrý den, můžu poprosit o emailový kontakt na paní PhDr. Jiřina Hánová. Našel jsem po prarodičích vánoční balicí papíry, bych ji to v případě jejího zájmu daroval do sbírky. Děkuji Šebesta

    • Před 8 roky

      Dobrý den,
      já jsem osobně také měl zájem o emailový kontakt na paní PHDr. Hánovou a mám na ni pouze telefonický kontakt, který mi byl asi před čtyřmi lety poslán prostřednictvím pracovníků muzea v Klatovech a tak Vám ho posílám. Myslím, že emailový kontakt paní Hánová nemá. Tel.: 371 723 175, 604 415 868. Zkuste tedy tohle a uvidíte. Já myslím, že bude ráda za každý nový přírůstek do její sbírky.
      S pozdravem a přáním hezkých vánočních svátků a všeho dobrého do nového roku 2017 přeje Jiří Adamec z Hodonína

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka