V sobotu 14.10. se na PAPCON v Plzni sjedou tvůrci a fanoušci komiksů, fantasy a her

Komiksová tvorba, deskové hry a sběratelství se již ani u nás nevnímá jako zábava pro zastydlé puberťáky, ale jako fungující samostná subkultura, se socializačními přesahy a uměleckou hodnotou.

Cílená propagace v Plzni

PAPCON veletrh deskových a karetních her, komiksů, fantasy a sci-fi aneb V sobotu 14.10. se do Plzně sjedou tvůrci a distributoři ze všech možných koutů republiky a i z té slovenské

Komiksová tvorba, deskové hry a sběratelství se již ani u nás nevnímá jako zábava pro zastydlé puberťáky, ale jako fungující samostná subkultura, se socializačními přesahy a uměleckou hodnotou.

Prostor kavárny bude vyhrazen pro doprovodný program, kde se budou představovat lokální i mimoplzenští autoři, jako například zástupci produkčního týmu Komiksové Kytice. Vydavatelství Transmedialist pro podporu tisku prvního vydání uspořádalo veřejnou sbírku na portálu Hithit.

Tešit se můžete i na představení platformy profiKOMIKS. Jedná se o uskupení autorů, tvůrců a vývojářu, kteří se snaží vyvíjet komiks pro 21. století.

Prostor dostanou i začínající kreslíři i vytvarníci ať už amatérští, tak studenti z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, kde za poslední dekádu vznikly tři inovační ateliéry - Mediální a didaktická ilustrace a Komiks a ilustrace pro děti, jenž se oba věnují komiksu, každá trochu jiným přístupem. Vedoucí je MgA. Václav Šlajch a Doc. Barbara Šalamounová. Oba jsou důslední v narativní hodnotě vyprávění příběhu a výstupem jejich studentů je několik hodnotných až profesionálních komiksbooků. Třetím ateliérem je Animovaná a interaktivní tvorba pod vedením prof. Jiřího Barty a MgA. Vojtěcha Domlátila, jenž se minimálně z poloviny věnuje hrám, ať už deskovým, počítačovým nebo alternativním. Základním prvkem je zde vždy interakce s divákem.

Papcon, tak se tento veletrh jmenuje, by bez podpory zmíněné fakulty a prostoru Papírna vznikal opravdu težce.

Jedná se o první ročník. Nic podobného v Plzni a blízkém okolí v takovém rozsahu zatím nebylo. Takže i pro samotné organizátory je to tak trochu krok do prázdna. Víme a veříme, že zmíněná odvětví jsou čímdálvíce oblíbenější nejen u dětí a náctiletých, ale fantaskní světy se stávají čím dál tím víc populární oddechovou formou i pro dospělé. 

Horní patro disponující přes 2000 čtverečními metry bude plné vystavovatelů a distributorů nejrůznějších brandů, ať známých z filmů a seriálů, nebo uplně nových zatím neokoukaných motivů. Budou Workshopy, prozradím třeba sítotisk, úniková místnost, ukázka efektivity 3D tiskáren. Těšit se můžete i na after party v podobě lokálních performerů EOE, kteří mísí třeba nejnovější elektro prvky s balkánskou muzikou, ale co budou hrát už je ve hvězdách, protože každé jejich vystoupení je jedičné a nové.

K vidění a slyšení toho bude určitě víc. Takže sledujte FB event.

https://www.facebook.com/events/451669061871992/

Lístky na veletrh Papcon jsou v předprodeji ke koupení zde.

https://goout.net/cs/jine-akce/papcon/cvhhc/#"T":"2017-10-14T12:00:00"

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.10.2017 15:49




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka